Vezérigazgató-váltás a Waberer’s-nél

Vezérigazgató-váltás a Waberer’s-nél

A Waberer’s International új vezérigazgatója 2019. február elsejétől Robert Ziegler, aki Lajkó Ferencet váltja ebben a pozícióban.

Robert Ziegler a DHL Freight részlegétől érkezett a vállalathoz, ahol operatív igazgatóként dolgozott 2015-től, majd az Egyesült Királyság és Benelux régiók felelős vezérigazgatójaként tette nyereségessé az addig veszteségesen működő brit egységet. A DHL-t megelőzően Robert Ziegler 17 éven keresztül menedzsment tanácsadóként dolgozott az AT Kearney-nél. Ezalatt számos szállítmányozási és logisztikai projektben vett részt, és az AT Kearney szállítmányozás és infrastruktúra iparágakkal foglalkozó részlegének vezetője lett, valamint ő alapította meg az AT Kearney közel-keleti irodáját Dubaiban, ahol öt évet töltött.

Robert Ziegler kifejtette: „Megtiszteltetés számomra, hogy a Waberer’s-t a fejlődése következő fázisában vezethetem, és már várom, hogy folytathassam a vállalat működési modelljének megkezdett átalakítását a hatékonyabb működés, a hálózat optimálisabb kihasználása és a további digitalizáció érdekében. Célom, hogy biztosítsam a cég nyereséges növekedését, valamint értékteremtését az ügyfeleink és részvényeseink számára.”

Lajkó Ferenc, aki 2016 augusztusa óta vezérigazgatóként egy stabilizációs időszakon vezette át a társaságot, hozzátette: „Büszke vagyok a Waberer’s-nél eltöltött 18 évre és arra az átalakulásra, amin a cég az irányításom alatt keresztülment. Azonban most úgy döntöttem, hogy ideje új kihívásokat keresnem. A zökkenőmentes vezetőváltás érdekében az elkövetkező hat hónapban továbbra is a vállalat rendelkezésére állok.”

Gerard van Kesteren, az igazgatóság elnöke megjegyezte: „A vállalat teljesítményének mélyreható elemzése és az alapos utódtervezés és -keresés után, Robert Ziegler egyértelmű választásnak bizonyult a Waberer’s vezetésére a társaság következő fejlődési szakaszában. Személyében egy rendkívül tapasztalt, eredményorientált vezetőt köszönthetünk, aki korábban kiváló eredményeket ért el a működési hatékonyság javításában, a változások bevezetésében és cégek teljesítményének növelésében. Biztosak vagyunk abban, hogy ezekkel a képességekkel és nemzetközi tapasztalataival sikeresen fogja vezetni a vállalatot az elkövetkező időszakban. Lajkó Ferencnek szeretnénk megköszönni munkáját, és sok sikert kívánunk új kihívásaihoz.”