A Waberer’s lezárta a Link és a Link Services felvásárlását

Lezárult a Link sp. z o.o. („Link”) és a Link Services sp. z o.o. („Link Services”) akvizíciója. A két vállalat végleges és összesített felvásárlási ára 32,5 millió euró, amelyet a Waberer’s a nyilvános ajánlattételből származó nettó bevételéből finanszíroz.

A Waberer’s 2017. május 26-án előzetes megállapodást kötött a Link és a Link Services részvényeinek megvásárlásával összefüggésben. 2017 július 5-ére a Waberer’s teljesítette az előzetes részvényvásárlási megállapodásban szereplő mindkét feltételt, azaz megszerezte az illetékes lengyel és német versenyhatóságok feltétel nélküli jóváhagyását a tranzakció lebonyolítására, és megkezdődött a Waberer’s részvényeivel történő kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.

Lajkó Ferenc, a Waberer’s vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „A Link tevékenysége nagymértékben kiegészíti a Waberer’s-ét – a vállalat hozzánk hasonlóan növekedésre alapuló üzleti modellel, korszerű járműparkkal és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik az FTL szegmensben. A Link magasan képzett menedzsmentje által irányítva végez nemzetközi FTL fuvarozási és szállítmányozási szolgáltatásokat egész Európára kiterjedően. Biztosak vagyunk abban, hogy a Link a Waberer’s Csoport értékes tagjává válik és az egyesülésünknek köszönhetően hatékonyabban és versenyképesebben folytathatjuk tevékenységünket. Továbbra is kiváló lehetőségeket látunk a növekedésben lévő európai közúti szállítás területén, és úgy véljük, hogy a Link felvásárlása erősíteni fogja a Waberer’s vezető piaci pozícióját, és segít vállalatunknak abban, hogy a konszolidációs folyamatok élére álljon.

A Linkről

A vállalat mintegy 30 éves piaci tapasztalattal rendelkezik a fuvarozási és a logisztikai folyamatok fejlesztésében. A Link egész Európát lefedi a közúti árufuvarozás és szállítmányozás területén, legfőbb célországai az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, Hollandia, Franciaország, Csehország és Lengyelország. A Link flottája 427 vontatóból és 675 pótkocsiból áll, 956 munkavállalót foglalkoztat, köztük 717 fő gépjárművezető.