Innovatív elektromos és hidrogénnel működő üzemanyagcellás tehergépkocsikat mutat be a PACCAR a CES 2019 kiállításon

Innovatív elektromos és hidrogénnel működő üzemanyagcellás tehergépkocsikat mutat be a PACCAR a CES 2019 kiállításon

A PACCAR is részt vesz a CES 2019 kiállításon Las Vegas városában, Nevada államban a január 7-ével kezdődött héten. A CES a világ egyik legnagyobb olyan kiállítása, amelyen a legújabb technológiai innovációkat mutatják be. A PACCAR három nulla károsanyag-kibocsátású járművet állított ki: egy akkumulátorról üzemelő elektromos Peterbilt Model 579EV, egy akkumulátorról üzemelő elektromos Peterbilt Model 220EV és egy hidrogénnel működő üzemanyagcellás elektromos Kenworth T680 modellt, amelyet a Toyotával közösen fejlesztettek ki. Ezeket a járműveket számos különféle alkalmazási területre tervezték, beleértve a közúti áruszállítást, a kikötői felhasználást és a városi elosztást.

A látogatók felmászhatnak a tehergépkocsik fülkéjébe és felfedezhetik ezeket a fejlett hajtásláncokat a PACCAR standján, amely a nyugati kapunál lévő nyeregvasút-állomás közelében található. Ezenkívül a stand látogatói a PACCAR további innovatív technológiáival is megismerkedhetnek, amelyek növelik az ügyfelek üzemeltetési hatékonyságát, mint például a legújabb generációs vezetéstámogató rendszerek, a konvojozás és a fedélzeti ember-gép kezelői felületek.

A Kenworth, a Peterbilt és a DAF vezető szerepet tölt be az alternatív hajtásláncú haszonjárművek fejlesztése terén. A Kenworth, a Peterbilt és a DAF Észak-Amerikában és Európában ügyfelek bevonásával akkumulátorról üzemelő elektromos, hidrogénnel működő üzemanyagcellás és hibrid hajtásláncú járművek üzemeltetői tesztelését végzi. „A PACCAR izgatottan ragadja meg a lehetőségét annak, hogy megalkossa a hajtásláncok új generációját, amelyek környezetkímélők és hozzájárulnak ügyfeleink üzletmenetének javításához” – mondta Landon Sproull, a PACCAR alelnöke.

Kyle Quinn, a PACCAR technológiai vezetője megjegyezte: „A PACCAR a legújabb technológiába ruház be az iparágban élenjáró termék- és szolgáltatáskínálatának teljes területén. A Kalifornia államban található Szilícium-völgyben működő PACCAR Innovation Center nevű innovációs központ jobb hozzáférést biztosít a vállalatnak az újonnan megjelenő technológiákhoz és tehetségekhez a világ minden részéről. A CES egy kiváló fórum a PACCAR magas szintű és élenjáró műszaki tudásának bemutatásához.”

A PACCAR egy globális technológiai élenjáró vállalat kiváló minőségű könnyű-, közép- és nehézkategóriás tehergépkocsik tervezése, gyártása, illetve ügyféltámogatás a terén a Kenworth, Peterbilt és DAF márkanevek alatt. A PACCAR továbbá fejlett dízelmotorokat is tervez, illetve gyárt, pénzügyi szolgáltatásokat és informatikai technológiákat biztosít, valamint fő üzleti tevékenységéhez kapcsolódóan tehergépkocsi-alkatrészek ellátásával is foglalkozik.