NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Az IVECO márkára alapozza új fuvarozási üzletágának beindítását az Euro-Épüsz 95 Kft.

Az IVECO márkára alapozza új fuvarozási üzletágának beindítását az Euro-Épüsz 95 Kft.

Április 24-én átvette hat új IVECO STRALIS HI-WAY nyerges vontatóját az Euro-Épüsz 95 Kft. A cég ömlesztett  anyagok közúti fuvarozásával bővíti profilját, és az útépítéseknél a géplánc folyamatosságának biztosításához új,  megbízható járművekre van szüksége. Az IVECO hazai képviseletét ellátó DanubeTruck Magyarország Kft. kínálta az  összességében legkedvezőbb ajánlatot.

Nevéből is jól látszik, hogy az 1995-ben alapított Euro-Épüsz 95 Kft. kezdetben épületek üzemeltetésével foglalkozott.  Jelenlegi fő profilja autópályák biztonsági korlátainak telepítése. „Ennek kapcsán úgy látta cégünk  vezetősége, hogy a hazai útépítéseknél némi kapacitáshiány lépett fel az építőanyagok fuvarozása terén. Így született  meg a döntés a profilbővítésről” – kezdte Tarány Gábor, az Euro-Épüsz 95 Kft. műszaki igazgatója.

A raktárkészletről átvett hat egyforma IVECO STRALIS vontató a 460 lóerős motorral, az automatizált  sebességváltóval, a retarderrel, a normál kapcsolási magassággal, a magastetős, kétfekhelyes HI-WAY fülkével és az  igen jó felszereltséggel nagyon sokoldalúan alkalmazható, hiszen nemzetközi fuvarozásra éppúgy bevethetők, mint  belföldi vagy útépítési feladatokra. A billencsek működtetéséhez az egyik gázolajtartály helyére került a  hidraulikatartály, de ez bármikor visszaalakítható. A cég vezetése azonban reméli, hogy erre nem lesz szükség.  Szeretnék, ha az alapos előkészületek után sikeresen beindulna ez az új üzletág, és még az idén további billenős szerelvényeket állíthatnának munkába.