IVECO: 100%-ban dízelmentes kiállítási stand az idei IAA-n

IVECO: 100%-ban dízelmentes kiállítási stand az idei IAA-n

Száz százalékban dízelmentes kiállítási standon mutatja be az IVECO – alternatív haszonjármű-hajtásrendszerei aktuális kínálatával, illetve hosszútávú víziójával – a hosszú távon fenntartható és nulla károsanyag kibocsátású szállításnak a piacon már ma is elérhető megoldásait, ügyfeleivel és partnereivel, valamint a felépítménygyártókkal együttműködésben.
Az IVECO összesen 18 járművén mutatja be hosszú távon fenntartható megoldásait, az elektromos hajtásrendszerű városi autóbuszoktól egészen a távolsági fuvarozás LNG-üzemű tehergépkocsijáig. Olyan teljeskörű kínálat ez, amely minden szakterület és szállítási feladat igényeit lefedi a díjnyertes járművek egész sorával, mint például a Daily Blue Power, amely a 2018-as „Év Kishaszonjárműve” („Van of the Year 2018”), a Crealis In-Motion-Charging, amely a 2019-es „Év Hosszú Távon Fenntartható Üzemű Autóbusza” („Sustainable Bus of the Year 2019”) és az Európai Mobilitás Kiállítás Innovációs Díjának (European Mobility Exhibition Innovation Award) birtokosa, a Crossway LE NP, amely a 2018-as „Év Hosszú Távon Fenntartható Üzemű Autóbusza” („Sustainable Bus of the Year 2018”), valamint a Stralis NP 460, amely a 2018-as „Év Alacsony Szén-dioxid-kibocsátású Tehergépkocsija” („Low Carbon Truck of the Year 2018”).

Történelmet ír az IVECO a 67. Haszonjármű-IAA, a haszongépjármű-szakma legjelentősebb nemzetközi rendezvénye alkalmával. A márka száz százalékban dízelmentes beltéri kiállítási standján sorakoztatja fel alternatív hajtásrendszerű haszonjárművei teljes körű kínálatát, az alacsony károsanyag-kibocsátás bemutatóterületén (Low Emmission Area) várva látogatóit. Az IVECO a házigazdája továbbá az „Energiaátalakulás a hosszú távon fenntartható jövő felé” („The energy transition towards a sustainable future”) kerekasztal-beszélgetésnek, illetve a szakma szakértői, az ügyfelek és a műszaki partnerek részvételével zajló, az energiaátalakulás kérdését és a kapcsolódó témákat megvitató workshopoknak is.

Ugyancsak megjelenik a kiállítási standon, illetve megszólal a sajtókonferencia alkalmával a Shell globális  energiaszolgáltató, amely szintén osztja az IVECO azon meggyőződését, hogy a szállítmányozás „szénmentesítése”  üzemanyagok és technológiák széles palettáját igényli. Együttműködésük részét képezi a németországi elektromos és  földgáz-töltőhálózat fejlesztésének elősegítése is, a Shell pedig egy CNG/LNG, illetve egy elektromos töltőállomást is  bemutat a standon.

Az IVECO hosszú távon fenntartható szállítmányozási megoldásait mutatja be a 2018-as Haszonjármű-IAA  alkalmával, mégpedig olyan energia-összetételben, amely a legkülönbözőbb alkalmazások igényeinek is megfelel. A  márka fontosnak tartja az elektromos hajtás szerepét, különösen olyan magas színvonalú alkalmazásokban, mint a személyszállítás, s elsősorban a városközpontok alacsony sebességek, kis energiaintenzitás és gyakori megállások  jellemezte forgalmában. A másik kulcsfontosságú energiaforrás a földgáz, amely immár jól bevált megoldást kínál a  hosszú távon fenntartható személy- illetve teherszállításra. Kiállítási területén és workshopjai során az IVECO  egyaránt ki kívánja emelni a földgáz jelentős környezetvédelmi előnyeit, amely komoly mértékben csökkentheti a  leginkább szennyező hatású anyagok kibocsátását. Ennek mértéke a nitrogén-dioxid (NO2) esetében 90, a  részecskeemisszióban 99, míg a szén-dioxid-kibocsátásban (CO2) 10 (földgáz), illetve akár 95 százalékot (biometán) is elérhet (well-to-wheel).