AkkuLog

Várják a leendő sofőrök jelentkezését, még a képzést is fizetik a Tüke Busznál

Az ország legtöbb közlekedési vállalatához hasonlóan a pécsi Tüke Busz Zrt.-nél is komoly kihívást jelent jól képzett szakembereket találni. A társaságnál azt közölték, hogy 334 buszvezetőt alkalmaznak, az ideális létszám e felett van nagyjából öt-tíz százalékkal.

A sofőrök túlóráinak köszönhetően attól nem kell tartani, hogy a létszámhiány miatt járatok maradnak ki, vagy csökken a szolgáltatás színvonala, ám a helyzetre persze hosszabb távon is megoldást kell találni. Ennek érdekében az önkormányzati cégnél programot dolgoztak ki az autóbuszvezetők képzése érdekében.

Mint a pecsiujsag.hu portál megtudta, jelenleg tizenkét fő oktatása zajlik, a tervek szerint rövidesen további húsz leendő munkatárs vehet részt a képzésben. Előzetesen mindössze annyit várnak el, hogy a jelentkező betöltse a huszonegyedik életévét, valamint legalább két éve rendelkezzen „A”, „B” vagy „C” kategóriás vezetői engedéllyel.

A helyi vállalatnál buszvezetők mellett autószerelők jelentkezését is várják. A fényképes önéletrajzokat március 14-ig várják a humanpolitika@tukebusz.hu címre.

További információ a cég honlapján érhető el.