Tovább nőtt a Debrecen Airport utasforgalma

Minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a debreceni légikikötőben. 

2017. januárjában 9%-kal többen, összesen 19 160-an vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot. Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a debreceni légikikötőben. Egy évvel korábban, tavaly januárban 17 600 utas fordult meg a reptéren

A Debrecen Airport utasforgalmának bővülése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereinknek, a Wizzair és a Lufthansa City Line utasforgalmának stabil növekedésének köszönhető. Az elmúlt év óta már Európa 5 gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése városunknak. A jelenlegi és a márciusban induló új Tel Aviv és a visszatérő Malmö járatoknak köszönhetően idei évben jelentős turistaforgalom növekedést prognosztizálunk Debrecenben, illetve a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. Növekedni fog a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma és a régió szállodáinak kihasználtsága. A vendéglátóhelyek, valamint a taxi és más személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban.” – foglalta össze Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es januári eredményeket.

Hozzátette, hogy az idei évben is lesz új menetrend szerinti járata a Debrecen Airportnak, hiszen 2017. március 26-tól indul az első Európán kívüli Wizz Air is járat Debrecenbe heti 3 alkalommal Tel Avivból, Izrael fővárosából. Nyáron a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba, Görögországba és Bulgáriába is szerveznek nyári járatokat.

2017-ben elkezdődnek azok az infrastruktúrával összefüggő beruházások (ILS2 rendszer kiépítése, illetve az irányított légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés kiépítése), amelyekkel a repülőtér a régió meghatározó repülőtérré válik a következő években Közép- és Kelet-Európában.

 

dehir.hu