NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Villamosítják a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasúti vonalszakaszt

A Vasútépítők Pályatervező, Kivitelező és Iparvágányfenntartó Kft és a Vasútvillamosító Kft. végezheti a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasúti vonalszakasz villamosítását, továbbá a biztosítóberendezés és a vasúti pálya korszerűsítését. Az ellenérték nettó 23 milliárd 493 millió forint.

Az eredményt az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A szerződést a nyertesekkel június 2-án kötötte meg a NIF.

A közlemény kitér arra, hogy a MÁV Zrt. a vasútvonal egyes szakaszait saját forrásból felújította, illetve megkezdte az felújítás előkészítését, így átépült a Mezőzombor – Bodrogkeresztúr, és a Bodrogkeresztúr – Olaszliszka-Tolcsva állomásköz. Az Olaszliszka-Tolcsva – Sárospatak állomásköz átépítése folyamatban van, a befejezés 2017 első negyedévében várható.

A nyerteseknek 7,5 kilométer hosszban kell az alépítményt és a vágányt átépítenie, továbbá kiépíteni 69,3 kilométer felsővezetéket. A biztosítóberendezés jelfogós, Dominó 55 rendszerű lesz, az állomások távkezelése a központi forgalomirányító központból történik.

napi.hu