NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Mégsem villamosítják a Nagykanizsa - Zalaszentiván vasútvonalat

A vasúti árufuvarozásban betölthető (tranzit)szerepe okán a NIF szeptember 28-án tendert írt ki a „Zalaszentiván – Nagykanizsa (17-es számú) vasútvonal szűk keresztmetszet kiváltás és villamosítás projekt megvalósíthatósági tanulmányának, engedélyezési, kiviteli terveinek és kiviteli tenderdokumentáció műszaki köteteinek összeállítása” tárgyában, ám november 24-én hirdetményt adott fel az eljárás visszavonásáról.

Karcagi Orsolya, a NIF kommunikációs igazgatója lapunk kérdésére elmondta: „A Zalaszentiván – Nagykanizsa (17-es számú) vasútvonal fejlesztésével kapcsolatban ezúton tájékoztatjuk, hogy 2017. november 30-án az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent a tervezési közbeszerzési eljárást visszavonó hirdetmény. A projekt a 1846/2017. (XI.14.) Kormányhatározat értelmében kikerült az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program éves fejlesztési keretéből (1247/2016 Korm.határozat), jelenleg a NIF Zrt.-nek nincs megbízása a feladat elvégzésére.

A projekt a fenti döntés okán gyakorlatilag lekerült a napirendről és legkorábban a következő EU pénzügyi ciklusban, 2021 után térhetnek vissza rá.