Keretszerződés többáramnemű mozdonyok szállítására

A Siemens Mobility és a DB Cargo keretszerződést írt alá 100 darab többáramnemű mozdony szállítására.

A szerződés aláírásánál a DB teherszállítási üzletága első tételben 40 Vectron többáramnemű mozdonyt rendelt meg. A mozdonyokat több európai országot érintő, határokon átnyúló közlekedésre tervezték, szállításuk 2019 februárjában kezdődik és 2020 júniusára fejeződik be.

A DB Cargo által rendelt mozdonyok maximális teljesítménye 6,4 megawatt, a csúcssebességük pedig 160 km/h. Ezenkívül felszerelték őket a szükséges nemzeti vonatbefolyásoló rendszerekkel, valamint az Európai Vonatbefolyásoló Rendszerrel (ETCS) is.

A Siemens Mobility több mint 800 Vectront adott el eddig összesen 41 ügyfélnek. Ezeknek a mozdonyoknak az üzemeltetése engedélyezett Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Finnországban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Norvégiában, Németországban, Olaszországban, Romániában, Svájcban, Svédországban, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Törökországban.

„A DB Cargo 60 mozdonyt rendelt tőlünk 2017 nyarán. Az új keretszerződés aláírása igazolja ennek a projektnek a sikeres lezárását és a mozdonyaink megbízhatóságát” – mondta Sabrina Soussan, a Siemens Mobility vezérigazgatója.

„A Vectron MS egy különösen energiahatékony mozdony, amely lehetővé teszi a határokon átnyúló közlekedést a mozdonyok cseréje nélkül. Használatával a DB Cargo még magasabb szintű szolgáltatást nyújthat ügyfeleinek az európai utakon” – tette hozzá Steffen Bobsien, a DB Cargo Európai Eszközállomány és Technológia (European Assets & Technology of DB Cargo) részlegének vezetője.