Már épül a kaposvári intermodális csomópont

Már épül a kaposvári intermodális csomópont

Többek közt közúti felüljáró épül a belváros és a déli városrészek között, a vasúti forgalomtól független kapcsolatot létesítve.

Megtörtént az első két munkaterület átadása a kaposvári közlekedési központ beruházásánál. Az első két részprojektben az ideiglenes autóbusz-pályaudvar építése kezdődött el a Vásártéri úton, illetve a volt honvédségi terület épületállományának bontása a leendő közúti felüljáró helyének biztosítására.

Tavaly október óta zajlik a közlekedési központ tervezése, melynek első ütemeként elkészültek az építési engedélyezési tervek. A beruházás egyrészt a Budai Nagy Antal utca és környékének szerkezeti és építészeti átalakításával jár majd. Emellett a belváros közlekedésterhelése enyhítésének jegyében megépül a Béla király úti közúti felüljáró, így a vasúti forgalomtól független, külön szintű kapcsolat létesül a belváros és a déli városrészek között. A Csik Ferenc sétány tovább építésével – és az említett közúti felüljáróval történő összekötésével – a Baross Gábor utca–Budai Nagy Antal utca–Achim András utca forgalmi terhelése csökkenni fog. Ezenkívül a közösségi közlekedés járatai több irányból megközelíthetik majd a fürdőkomplexumot.

 

magyarepitok.hu