A cargo-partner szállítja a Kia új gyártósorának egy részét

A nemzetközi szállítmányozásra és integrált logisztikára szakosodott vállalat, a cargo-partner vámkezelési szolgáltatásokat nyújt a Kia Motors Slovakia és alvállalkozói számára 2006 óta. Nemrégiben a Kia Motors túlméretes szállítmányozási kéréssel fordult a cargo-partnerhez, miszerint az új, 3,2 millió euro értékű gyártósor egy részét kell a zilinai üzembe eljuttatni. A gépek 5 konténerben kerültek szállításra: 2 db 40-es flat rack, 2 db 40-es HC és egy 20-as konténer. A legnagyobb tételek 2 motor tesztelőt tartalmaztak, 46,44 m3 térfogattal, egyenként 6980 és 7100 kg súllyal. A cargo-partner a hamburgi kikötőben vette át a rakományt, intézkedett a pénzügyi elszámolásról, vámkezelésről és előkészítette a túlméretes áru szállításához szükséges engedélyeket a Németország- Szlovákia viszonylatban. Az árut ezután 4 teherautóval szállították Hamburgból a Kia zilinai gyárába.

Tibor Majzún, a cargo-partner szlovákiai ügyvezető igazgatója állítja: “Köszönhetően a tapasztalt szlovákiai project cargo csapatnak és a szoros kapcsolatnak a hamburgi cargo-partner irodával, a szállítás zökkenőmentesen és gyorsan zajlott. Nagy örömünkre szolgál A Kia Motors Slovakiat támogatni a zilinai üzem folyamatos bővülésében.”

Christina Hainbuchner a cargo-partner Kommunikációs és Marketing igazgatója hozzátette:” A project szállítás nagyon fontos üzleti területe vállalatunknak, és a tengeri, légi, valamint közúti szállítási megoldások széles palettáját nyújtjuk a túlméretes és out-of-gauge áruk számára. Az automotiv kompetencia központjaink világszerte biztosítanak iparág-specifikus megoldásokat az ellátási lánc területén ügyfeleinknek, beleértve olyan nemzetközi vevőket, mint a HELLA, Rimac Automobili és Webasto. “

A cargo-partner 1993 óta van jelen Szlovákiában, és több éves tapasztalattal rendelkezik a túlméretes rakomány szállításban. A dunaszerdahelyi raktára közvetlen kapcsolatot biztosít a Metrans konténer terminállal. A cargo-partner így túlméretes és nehéz rakományokat is tud mozgatni közvetlenül a konténerszállító vonatokra és vonatokról, kihasználva a napi járatokat Hamburg, Bremerhaven, Koper és Rijeka kikötőkből. A cég rendelkezik fiókirodákkal Pozsony, Dunaszerdahely, Zilina és Kassa városában is. 2016-ban a cargo-partner 41,3 millió euro forgalmat generált Szlovákiában.

A Kia Motors zilinai gyártó üzeme 2006-ban nyitott, és jelenleg 3800 alkalmazottat foglalkoztat. A gyár 1 653 000 m2-en működik, évi gyártó kapacitását tekintve 350 000 járművet állít elő, ami a 10%-a a KIA globális gyártó kapacitásának. A zilinai üzemben készülnek a kompakt “cee’d” , SUV “Sportage” és a “Venga” járművek.