NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új technológiák javíthatják a közlekedési élményt

A Visa bemutatta új, a közlekedés élményét javító programját, amely érinti a közlekedés összes módját, legyen az közúti, légi vagy vasúti közlekedés.

A légitársaságokkal, közlekedési vállalatokkal, autógyártókkal, autókölcsönző cégekkel, parkolási társaságokkal és üzemanyag-forgalmazókkal kötött közvetlen együttműködéseknek köszönhetően a Visa innovatív megoldásokkal járul hozzá olyan új technológiák bevezetéséhez, melyek az utazás bármely formájában alkalmazhatóak. Az emberközpontú program új technológiák alkalmazásával bővíti a lehetőségeket a kulcsfontosságú közlekedési ágakban.

Gépkocsi A Business Intelligence által készített Connected Car tanulmány alapján 2025-re több mint 293 millió csatlakoztatott gépkocsi (connected car) lesz az utakon. A Visa a világ legnagyobb autógyártóival azon dolgozik, hogy a biztonságos fizetési rendszerek elérhetőek legyenek az autók fedélzeti számítógépein. A fejlesztések korai szakaszában a felhasználási lehetőségek közé az üzemanyagért és a biztosításért való fizetés tartozik. Ahogy a fogyasztói szokások változnak, a jövőbeni lehetőségek bővülhetnek a közösségi utazással, a használatalapú biztosítással és az elektromosautó-feltöltéssel.

Parkolás – A közúti közlekedésben tapasztalt zsúfoltság miatt szükség van arra, hogy hatékony megoldások szülessenek a parkolás és közlekedés kezelésére. A londoni innovációs központjában a Visa együtt dolgozik start-upokkal és fintech vállalatokkal olyan új technológiák kidolgozásában, amelyek segítségével könnyebb lesz parkolóhelyet találni, és egyszerűbben lehet majd a parkolási díjat fizetni.

Tömegközlekedés – Az ENSZ kutatása szerint 2050-re a világ népességének 66 százaléka városokban él majd, ezért rendkívül fontos a tömegközlekedés fejlesztése és intelligens technológiák alkalmazása. A Visa már korábban elindította Global Transit Solutions megoldását az érintésmentes fizetési lehetőségek fejlesztésére, mely egyszerűsíti a mindennapok utazásait. Ezzel párhuzamosan a Visa folyamatosan vizsgálja, hogy milyen lehet a tömegközlekedés következő generációja, amelyben a helyi szolgáltatások, a Bluetooth és a biometrikus megoldások egyszerűbbé tehetik az utazásokat.

Légiközlekedés – A Visa közös fejlesztői eseményeket szervezett a legnagyobb légitársaságokkal, együttműködve velük az ügyfelek utazásainak átalakításában, az utazás tervezésétől a jegyvásárláson át a repülési élményekig, olyan új technológiák alkalmazásával, mint például a virtuális valóság.

brandtrend.hu