NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Több száz mérnököt küld el a Boeing

Több száz mérnököt küld el a Boeing még ebben az évben, de a mintegy kétezer fős idei létszámcsökkentés mellett további költségcsökkentésre is szükség van.

Az intézkedésre azért van szükség, mert a korábbi önkéntes felmondások, illetve elbocsátások nem csökkentették a megfelelő mértékben a költségeket.

Január óta a Boeing csak a Washington államban lévő üzemekben kétezer fővel csökkentette dolgozói létszámát, de a Boeing szerint a csökkentett üzemmérethez tovább kell igazítani a dolgozói létszámot. Az intézkedéseket a piaci környezettől, illetve az önkéntes felmondások számától teszi függővé a rentoni társaság.

Amerikai munkaügyi források szerint az új gépeket fejlesztő mérnökök közül küldenének el többet, mivel több program is lassan kifut, és új repülő tervezéséről még nem született döntés.

A mérnököket tömörítő szakszervezet szerint a Boeing Washington államban 2013-óta 12,5 ezer dolgozótól vált meg különböző formákban.

A kereslet visszaesésével járó elbocsátások az Airbust is érintik, tavaly év végén már Toulouse is bejelentette, hogy költségcsökkentési programja keretében mintegy ezer embertől válik meg.

airportal.hu