Felpörög a forgalom a debreceni repülőtéren

Februárban tovább nőtt az utasforgalom, de a java most jön. A Lufthansa és a Wizz Air is növeli a járatok számát, és jön a charterszezon is.

2018 februárjában tovább nőtt az utasforgalom a debreceni repülőtéren: 26 százalékkal többen, 22 765-en vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő légikikötőjét. Ez minden idők legerősebb februári utasforgalma volt a debreceni reptéren.

„A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése februárban a hideg és zord idő ellenére is folytatódott. Köszönet illeti meg a stratégiai partnereinket, a Wizz Airt és a Lufthansát a debreceni elkötelezettségük miatt. 2017. december 18. óta már Európa és Izrael nyolc gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívisvárosnak és így a kelet-magyarországi régiónak. 2018-ban további dinamikus növekedésre számítunk a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően, illetve a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább fog javulni” – értékelte az eredményeket Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

Hamarosan tovább bővül a reptér kínálata, hiszen a hónap végétől, 2018. március 29-től kedd és szombat kivételével a hét minden napján fog közlekedni járat München és a cívisváros között. A nyári charterszezon a rendszeres német beutazó charter gépek mellett Törökországba már heti kétszer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítanak nyári járatokat.A nyár abszolút újdonsága és egyben slágerdesztinációja idén Barcelona,június közepétől szeptember végéig lesz elérhető.

2017-ben elkezdődtek azok az infrastruktúrával összefüggő beruházások (ILS2 rendszer kiépítése, az irányított légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés), amelyekkel a repülőtér a régió meghatározó légikikötőjévé válik a következő években Közép- és Kelet-Európában.

dehir.hu