AkkuLog

Új autópálya-csomópont épül az M7-esen

A munkálatok 2019 őszére fejeződnek be a nettó 7,3 milliárd forintos beruházás keretében, amely európai uniós és hazai forrásokat is felhasznál.

Ünnepélyes keretek között leraktákaz alapkövét az M7-es autópályát a 710-es főúttal összekötő csomópontnak. A Budapestről a Balaton északi partjára utazók ezen az útszakon érhetik el a 71-es főutat, és itt a nyári időszakban gyakoriak voltak a torlódások. A fejlesztésnek köszönhetően a forgalom a nagyobb kapacitású 710-es főútra terelődik majd, így megszűnik a torlódás. A beruházás első ütemében egy új autópálya-csomópont épül ki az M7-esen, amely a későbbi M8-as autópálya csomópontja is lesz és a Budapest–Balatonfűzfő útirányt biztosítja majd, mindkét irányban. A gyűjtő-elosztó pálya 2060 méter hosszban készül a Balaton felé vezető oldalon, míg a másik oldalon 955 méter gyorsítósávot építenek. A 710-es főút 2,2 kilométeren, 2X1 sávos kialakítással épül meg. A beruházás megteremti az előkészítés alatt álló Budapest–Balaton kerékpárút 710-es számú főút alatti átvezetését is.

Az elmúlt három és fél évben a megyében mintegy 80 kilométer út újult meg, és a közeljövőben átadják a várpalotai elkerülőt. Elindul egy másik nagy projekt is, amely a 83-as Győr és Pápa közötti szakaszán 2×2 sávos útfejlesztést jelent.

veol.hu