NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Roman Stolicny a LIEGL&DACHSER új vezérigazgatója

Roman Stolicny a LIEGL&DACHSER új vezérigazgatója

A nemzetközi logisztikai szolgáltatásokat nyújtó DACHSER új ügyvezetőt nevezett ki a magyarországi LIEGL&DACHSER élére. Roman Stolicny egyben a DACHSER Szlovákia ügyvezető igazgatója és az igazgatótanács tagja

Roman Stolicny a LIEGL & DACHSER vezetéséért és stratégiai fejlesztéséért lesz felelős. Stolicny a vállalat üzleti aktivitását felügyeli majd, kapcsolatokat épít a legfontosabb üzleti partnerekkel, és stratégiát állít fel a jövőre nézve.

„Igazán megtisztelő ez a nagyszerű lehetőség. Elsődleges célom a vállalat jelenlegi kiváló eredményeinek továbbvitele, valamint a vállalat pozíciójának további erősítése a magyar piacon. A logisztikai folyamatok hatékonyságának növelésére kívánok összpontosítani, illetve a vállalatban rejlő potenciál maximális kiaknázására. Ez a potenciál a magyarországi DACHSER telephelyei alkotta kifinomult hálózatnak köszönhetően igen nagy, amit tovább erősít Magyarország kedvező helyzete a kelet-európai régión belül” – mondta Roman Stolicny.

A LIEGL&DACHSER nyolc telephelyet üzemeltet Magyarországon, melyek közül a legnagyobb Budapest közelében, Pilisvörösváron található. A vállalatnak öt országgal (Németországgal, Ausztriával, Szlovákiával, Csehországgal és Romániával) van közvetlen kapcsolata a 13, naponta induló rendszerforgalmi gyűjtőjáratnak köszönhetően. Emellett komplex logisztikai szolgáltatásokat biztosít minden árutípus esetén, a veszélyesanyag-szállítást is beleértve. A Food Logistics független divíziót alkot, a DACHSER Csoport European Food Network részeként.

Roman Stolicny több, mint 20 éve tevékenykedik a logisztikai iparágban. Pályáját a svájci-szlovák légitársaságnál, a Tatra Airnél kezdte. 1995 és 2004 között ügyvezető igazgató volt a Lindbergh Air Freight logisztikai vállalatnál, mely 2004-ben vált a nemzetközi DACHSER részévé. Az integrációs folyamat, melynek felelőse teljes egészében Roman Stolicny volt, 2010. január 1-jén sikeresen zárult. Stolicny jelenleg a DACHSER Szlovákia ügyvezető igazgatói pozícióját is ellátja, emellett az igazgatótanács tagja.