NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Negyed évszázada csakis DAF

Január első felében, ünnepélyes körülmények között vette át flottája legújabb tagjait Áchim Mihály Miklós, az ÁCHIM + ÁCHIM Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalkozás az elmúlt huszonöt évben kizárólag DAF márkájú tehergépkocsikat vásárolt.

Megalapításakor, 1990-ben még más márkákkal dolgozott a békéscsabai székhelyű ÁCHIM + ÁCHIM Kft., majd 1992-ben szerezte be első DAF tehergépkocsijait, két fülke-alvázas modellt. Áchim Mihály Miklós negyed évszázaddal ezelőtt olyan járműveket keresett, amelyek műszaki szempontból megbízhatók, a nemzetközi fuvarozás szoros időigényéhez elengedhetetlen szervizhátteret biztosítják és mindemellett az ár-érték arányt figyelembe véve jó beruházásnak bizonyulnak. Így jutott el a DAF márkához, majd az üzemeltetési tapasztalatok alapján ki is tartott mellette. Legutóbbi beszerzése során ismét DAF vontatók kerültek a flottába.

Áchim Mihály Miklós (középen), az Áchim + Áchim Kft. ügyvezető igazgatója átveszi flottája legújabb darabjait, három DAF XF 480 SSC vontatót Boda Gábortól, a Hungarotruck Kft. értékesítőjétől (bal oldalon), valamint Naszvetter Pétertől, a Hungarotruck Kft. új járműértékesítési vezetőjétől

„Járműveink nemzetközi fuvarfeladatokat látnak el, havonta nagyjából 13 ezer kilométert tesznek meg főként Németország és Skandinávia viszonylatában, teljes terheléssel. Ilyen futásteljesítmény mellett elengedhetetlen egyrészt a megfelelő műszaki színvonal, másrészt a kiváló szervizháttér és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások. A Hungarotruck Kft. nagyon kedvező feltételekkel biztosítja a javítási és karbantartási szerződést, amely kiemelkedően versenyképessé teszi a járműveket más márkákhoz képest. Mindezeken túl a Hungarotruck Kft. munkatársainak lelkiismeretes munkája és a szakmai tanácsadás is hozzájárult ahhoz, hogy ismét a DAF márkát válasszam” – mondta el Áchim Mihály Miklós.

„Legutóbbi, flottafrissítési célú beszerzésünk során három új generációs, 480 lóerős XF vontatót vásároltunk SuperSpaceCab fülkével. Gépkocsivezetőink maximálisan elégedettek a DAF járművek nyújtotta kényelemmel és a fülke minőségével. Munka- és életkörülményeik kedvezőbbé tétele érdekében állóhelyzeti légkondicionálót és vastag XtraComfort matracot rendeltem mindegyik járműbe. Ezeken felül légrugós fülkefelfüggesztés gondoskodik a kényelemről, illetve külső oldalburkolatoktalálhatók a járműveken, míg a belsőtérbe bőrbevonatú kormánykerék és a járművezetők biztonságát szolgáló TruckPhone mobiltelefon-kihangosító rendszer került. A Hungarotruck Kft. a jubileumi, negyed évszázados együttműködésünk kapcsán egy igazán különleges emléklappal is meglepett, amelyet PrestonFeight úr, a DAF Trucks N.V. elnöke írt alá. Óriási megtiszteltetés egy ilyen dokumentum birtokosának lenni” – fejtette ki elégedetten az ügyvezető igazgató