A DAF Trucks bemutatja korlátozott darabszámú 90thAnniversary Edition modelljét

A DAF Trucks bemutatja új XF sorozata korlátozott darabszámú 90thAnniversary Edition változatát, amely azon alkalomból született, hogy a holland Hub van Doorne 90 esztendeje alapította meg a mára Európa egyik legsikeresebb tehergépkocsi-gyártójává fejlődött DAF márkát. A különleges jubileumi modell prémiumszínvonalú felszereltséggel, exkluzív dekormotívumokkal és igényes külső dizájnelemekkel, valamint – még jobban kiemelve exkluzív stílusát – a kategóriavezető SuperSpace vezetőfülkével és a PACCAR legerősebb, 530 LE/390 kW teljesítményű MX-13 motorjával érkezik.

A 90thAnniversary Edition változat összesen mindössze 250 példányban, az európai kontinens piacaira 4×2 hajtásképletű nyergesvontató (FT), míg az Egyesült Királyság és Írország számára 6×2-esnyergesvontató (FTG) kivitelben készül. Mindegyik jármű egyedi sorszámot kap, amely a belső dekorbetéteken, illetve az ajtók kinyitásakor feltűnő, megvilágított DAF logó-panelen is megjelenik.

Tekinteteket vonzó,egyéni külső megjelenés
A DAF „Nemzetközi Év Teherautója 2018” („International Truck of the Year 2018”) díjjal kitüntetett sorozatának egyedi, korlátozott darabszámú változata háromféle vonzó metálárnyalatban – fekete (Special Black), vörös (Rouge Flamme) és kék (Jamaica Blue) –rendelhető. Hűtőrácsán az XF 90thAnniversary Editionexkluzív karakterét hangsúlyozva kék vagy vörös díszcsíkok húzódnak. A DAF jól ismert, történelmi emblémája büszkén jelenik meg e modell fülkéje elején, oldalain és hátoldalán.

Csúcsszínvonalú felszereltség
ADAF egyedi 90thAnniversary Edition modellje különösen gazdag felszereltséggel érkezik, amelyben egyebek mellett a fülke színére fényezett külső elemekkel készült, légrugózású SuperSpacevezetőfülke, a LED-technikájú fényszórók, a Skylights, a kanyarodófény és a ködfényszórók, az oldalsó elemekkel kiegészített tetőlégterelő, az oldalburkolatok (4×2), valamint az Alcoa könnyűfém keréktárcsák is megtalálhatók. A fülketetőn légkürtök tűnnek fel.

Egyedi stílusú beltér
A kiemelkedő kényelemmel szolgáló, Exclusive kivitelű belteretolyan egyéni megoldások jellemzik, mint a DAF történelmi márkaemblémájának nyomata az extra bőrbevonatú, légrugós ülések fejtámláin. A DAF e klasszikus logója az ajtókárpitokon, a vezetőinformációs rendszeren (Driver Information Panel), valamint a high-end rádió-navigációs rendszeren is megjelenik.

A belső kárpitozás emellett bőrbevonatú ülésekkel, kartámaszokkal és ajtókárpitokkal készül, s ugyancsak bőrrel borított kormánykerék egészíti ki. A felszereltségben mindezeken túl automatikus légkondicionáló berendezés, tetőre szerelt állóhelyzeti légkondicionálás, TruckPhone, mikrohullámú sütő, a DAF népszerű, az alsó ágy aláépített hűtőszekrényeés a DAF NightLocktechnikája is szerepel.