NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Aláírták a metró északi szakaszára vonatkozó szerződéseket

Aláírták a 3-as metróvonal északi – Újpest-Központ és a Dózsa György út közötti – szakaszának megállóira és az alagút felújítására vonatkozó vállalkozói szerződéseket a BKV és a Strabag Építőipari Zrt., valamint a Swietlesky Vasúttechnika Kft. képviselői.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója (j), Völgyesi Zsolt Károly, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője (k) és Horváth Róbert, műszaki igazgató
MTI Fotó: Kovács Tamás

Tarlós István főpolgármester közölte: az állomások felújítására vonatkozó szerződés értéke nettó 24,1 milliárd forint, az alagúti munkákra vonatkozó értéke 47,8 milliárd forint.

Az állomások felújítására vonatkozó, a Strabag Építőipari Zrt.-vel megkötött szerződés szerint az állomások műszaki átadás-átvételének lezárása, a forgalomba helyezés határideje 2018. november 30., a végső átadás-átvételé pedig 2018. december 30.

Az alagúti, vágányépítési munkákra, a biztosítóberendezés felújítására, a vasúti távközlési, központi diszpécserrendszerek korszerűsítésére vonatkozó, a Swietlesky Vasúttechnika Kft.-vel megkötött szerződés szerint a valamennyi munkára vonatkozó végső átadás-átvátel határideje 2020. augusztus 24.

A szerződéseket Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgató, a Strabag Építőipari Zrt. részéről Márkus György és Fövényi Gábor igazgatósági tagok, a Swietlesky Vasúttechnika Kft. részéről Völgyesi Zsolt Károly ügyvezető és Horváth Róbert műszaki igazgató írta alá.

Bolla Tibor a szerződéskötéseket követően újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: a kivitelezési munkák a napokban elkezdődnek, a metró lezárása október végén várható; ez attól függ, hogyan haladnak a munkák, és miként egyeztetnek a vállalkozóval.

Közölte, a középső és a déli szakasz állomásainak felújítására vonatkozó tendereket hamarosan újra kiírják. A BKV meg tudja oldani a metrópótlást, ehhez megvan a szükséges számú busz és járművezető. Továbbá még terveznek további buszokat beszerezni, és „toboroznak” járművezetőket is..

 

MTI