Első a biztonság!

Első a biztonság!

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary – és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága egyedülálló kezdeményezéseként született meg Magyarország speciális közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenye.

A jubileumi – tizedik – 5 tengelyen – biztos kézzel! verseny a magyar tehergépjármű-vezetők egyetlen megmérettetési lehetősége hazánkban, melynek döntője több évvel ezelőtt kapott nyilvánosságot az ingyenes Családi Nap megrendezésével, ami szintén a közlekedésbiztonság jegyében zajlik.

Idén szeptember 24-én tekinthető meg élőben a verseny utolsó futama, a döntő, amelyen a az elődöntők legjobb 10 kamionsofőrje indulhat el. Az idei év versenye még izgalmasabb, hiszen Magyarország 2022-es legjobb kamionsofőrje képviselheti a hazai kollégáit a nemzetközi DAF Driver Challenge 2023-as döntőjén, Luxemburgban.

Interaktív és szórakoztató programok

Nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést biztonságos közlekedés alapszabályaira, hiszen amint kilépünk az utcára, máris közlekedőkké válunk. A szurkolók és a kilátogatók az 5 tengelyen – biztos kézzel! Családi Napján különleges vezetési élményekkel (VR BlueFour – mozgóplatformos szimulátor) gazdagodhatnak. A kicsikre és a nagyokra is várnak KRESZ-pályák, ahol egyből kipróbálhatják és gyakorolhatják az interaktív programokon szerzett közlekedési ismereteket.

Szórakozzatok, tanuljatok és kapcsolódjatok ki az ország egyedülálló kamionos versenyének családi napján, szeptember 24-én! Bővebb információk a honlapon.