Az Aeroplex végzi a Wizz Air repülőgépeinek forgalmi karbantartását 2026-ig

Az Aeroplex végzi a Wizz Air repülőgépeinek forgalmi karbantartását 2026-ig

Újabb két évig marad az Aeroplex a Wizz Air forgalmi karbantartási szolgáltatója Budapesten és Debrecenben. A magyar repülőgép-karbantartó vállalat biztosítja a légitársaság teljes flottájának alkatrész-logisztikai támogatását is 2026-ig.

Több hónapos tender lezárását követően az Aeroplex marad a Wizz Air forgalmi karbantartási partnere. A magyar tulajdonú, piacvezető repülőműszaki cég 2021 óta szolgálja ki Európa leggyorsabban növekvő légitársaságát, egyben a budapesti és a debreceni repülőterek legnagyobb forgalmát adó légitársaságát. A jövő év elején lejáró szerződést a két cég két évvel hosszabbította meg, 2026 februárjáig.

A szolgáltatás keretein belül az Aeroplex szakemberei ellenőrzik a járatok indulása előtt a Wizz Air repülőgépeit, valamint szükség esetén elvégzik a szükséges karbantartásokat, amellyel a járat biztonságosan üzemelhet. Ilyen lehet akár egy kerékcsere vagy egy ülés megjavítása. Ezeket a szerelési munkákat az utasok legtöbbször nem is észlelik, mégis nélkülözhetetlenek lehetnek az utazás megkezdése előtt.

Budapesten idén már 15 Wizz Air gép állomásozik, amelyek mindennap kora reggeltől késő estig teljesítenek járatokat. Az Aeroplex dedikált szerelő csapata a nap közbeni forgalmi karbantartáson túl minden éjszaka átfogó ellenőrzésnek veti alá a repülőgépeket, hogy azok a hajnali első járatindulásokra kifogástalan műszaki állapotban fogadják az utasokat.

A meghosszabbított megállapodás értelmében a forgalmi karbantartási tevékenység mellett a Wizz Air teljes flottájának alkatrész-logisztikai támogatását is változatlanul az Aeroplex végzi. Ez a légitársaság kiterjedt európai hálózatán a forgalmi karbantartás ellátásához szükséges anyagok és eszközök nyilvántartását és logisztikai koordinációját jelenti.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Wizz Air újból az Aeroplexet választotta, ami egyben jól mutatja, hogy az elmúlt évek együttműködése sikeres volt” – hangsúlyozta Demény Árpád, az Aeroplex Kft. ügyvezetője. Hozzátette: „Forgalmi karbantartási üzletágunk 90 magasan képzett szakemberrel szolgálja ki a Budapesten megforduló légitársaságok 80 százalékát. Partnereink forgalomnövekedését követve felkészültünk arra, hogy a következő években tovább bővítsük az Aeroplex karbantartási kapacitásait, és továbbra is a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsuk.”