Kínai elektromos haszonjárművek

Kínai elektromos haszonjárművek

Az AutoWallis lesz a kínai Geely Auto Csoport (Zhejiang Geely Holding) elektromos haszonjárműveket fémjelző márkájának importőre 8 közép-kelet-európai országban (Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia), miután megállapodott a gyártó új energiaforrású, Farizon márkájú haszonjárműveinek kizárólagos forgalmazásáról.

A Geely Auto tulajdonában lévő, 2016-ban indult Farizon Kína első olyan haszonjármű-márkája, amely új energiaforrásra épülő teljes termékpalettát kínál (nehéz- és könnyű-haszongépjárműveket, buszokat), továbbá a nevéhez kötődik a világ első M100 metanol meghajtású nehéz-teherautójának kifejlesztése is. A márka saját fejlesztésű hajtásrendszerekkel rendelkezik, és az ázsiai sikereket követően jelen van Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában, idén pedig megkezdte az európai terjeszkedését.

Az Autowallis-nál a Farizon forgalmazása 2024 második felében indulhat el a hazai piacon, kezdetben a V6E és a SuperVan modellekkel, miután tavaly csaknem 177 ezer kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, harmadában a lengyel piacon.

A Geely élen jár az autóipari innovációban, beleértve az önvezető technológiákat, elektromos és hibrid járműveket, valamint más fejlett mobilitási megoldásokat. Az elmúlt években a vállalat az iparágban betöltött pozíciójával és széleskörű tevékenységével az autóipar globális térképén is jelentős kínai szereplővé vált.