Új autóbusz-menetrend lép életbe Aszód, Bag, Tura és Dél-Nógrád térségében

Új autóbusz-menetrend lép életbe Aszód, Bag, Tura és Dél-Nógrád térségében

2023. augusztus 12-étől változik Aszód, Bag, Tura és Dél-Nógrád térségének autóbusz-menetrendje: a vasúttal összehangolt, gyorsabb eljutási lehetőségeket és sűrűbb kínálatot biztosító menetrendet társadalmi egyeztetés után, a beérkezett észrevételek, javaslatok figyelembevételével vezeti be a Volánbusz.

A Budapest és Hatvan közötti 80a vasútvonalon 2022 decemberében új vasúti menetrend lépett életbe: egész nap 30 percenként közlekednek a gyors eljutási lehetőséget biztosító InterRégió vonatok. Az új vasúti menetrend megteremtette annak lehetőségét, hogy a térség településeit érintő autóbuszok a vonatokkal összehangolva, a korábbinál kedvezőbb menetrend szerint közlekedjenek. A tervezett változásokat a Volánbusz nemcsak az érintett önkormányzatok vezetőivel, hanem 2023. június 21. és június 30. között online társadalmi egyeztetés keretében a lakossággal is véleményeztette. A társaság az észrevételeket, köztük a mintegy 280 lakossági kérést a menetrendek kialakításánál a lehetőségekhez mérten figyelembe vette, és számos ponton módosította az érintett járatok közlekedési rendjét.

A módosítások 2023. augusztus 12-étől gyorsabb és összességében sűrűbb buszkínálatot jelentenek. Az új menetrend utasforgalmi hatásait, valamint a beérkező észrevételeket a Volánbusz folyamatosan figyelemmel kíséri, és szükség esetén elvégzi a finomhangolásokat.