A UPS mozgáskorlátozott gyermekek oktatásában nyújt segítséget az idén

A UPS Magyarország Kft. az idén Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium, illetve az azt működtető alapítvány, a Zsótér Pál Alapítvány számára ajánlott fel 15 ezer dollárt.

A UPS Magyarország, a világ vezető logisztikai vállalatának hazai leánya minden évben egy kiemelt társadalmi feladatot ellátó szervezetet, intézményt támogat. Az idén kiválasztott iskola már több mint száztíz éve, 1903 óta segíti a mozgáskorlátozott gyermekeket. Az intézményben több mint kétszáz mozgáskorlátozott gyermek oktatása, nevelése, mozgásfejlesztése, egészségügyi ellátása és gondozása, szakképzése és sérülés specifikus ellátása történik hároméves kortól.

Az többfunkciós iskola fő célja, hogy a gyermekeknek lehetővé tegye az önálló életvitel elsajátítását az intézményi egységek együttműködésével és részben egymásra épülő munkájával.

„A UPS által felajánlott összeg nagy segítség a számunkra – mondta el Locsmándi Alajos, az iskola igazgatója. – Az adományból az eszköz- és játékkölcsönzőnk felszerelését valósítjuk meg, illetve olyan eszközöket veszünk, mely a beszélni nem tudó diákjaink kommunikációját segíti.”

„A vállalati kultúránknak fontos része a jótékonyság, és az önkéntes segítségnyújtás – nyilatkozta Kántor Gabriella, a UPS Magyarország operációs vezetője. – Nagyon örülünk, hogy idén is sikerült egy erre érdemes intézménynek segítenünk, akik ráadásul olyan fontos ügyben tevékenykednek, mint a mozgáskorlátozott gyermekek oktatása.”

magyar-logisztika.hu