NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Ford Trucks a Delta-Truckot választotta járművei magyarországi importőrének

A Delta-Truckot, a gépjármű ágazat egyik vezető vállalatát választották a Ford Trucks termékkínálata kizárólagos magyarországi importőrének és forgalmazójának. A vállalat értékesítési és eladás utáni szolgáltatásokat, valamint alkatrészeket kínál majd a Ford Trucks ügyfeleinek Szigetszentmiklóson és Budapesten.

Az új tevékenység a már meglévő tevékenységekre (használtjármű kereskedés és értékesítést követő szolgáltatások) épül. A vállalat anyagi bázisát – szakemberek, rendszerek, ügyfél adatbázis, kipróbált vezetőgárda és egy működő vállalkozás – átviszik az új Ford Trucks kiskereskedelmi vállalkozásba.

A Ford Trucks járművek forgalmazása a felső vezetés stratégiájának központi elemét képezi, ezért a jövőben is közvetlen részt vállalnak ebben a tevékenységben. A tevékenységeket a Delta-Truck szigetszentmiklósi központjából irányítják, amely méretét tekintve Dél-Kelet-Európa egyik legjelentősebb teherautó értékesítő és eladás utáni szolgáltatásokat nyújtó központja (a központ teljes területe: 20.000 m2, az irodák területe: 600 m2, a műhelyek területe: 1.000 m2, a raktárak területe: 200 m2), ahonnan a közepes méretű és nagy flották tulajdonosait szolgálják ki – a rendkívül speciális szállítási igényekkel rendelkező építőipari ágazatot, helyi disztribútorokat és közintézményeket (elsősorban az önkormányzatokat). A vállalat jelenleg Szigetszentmiklóson és Budapesten működtet értékesítési és értékesítés utáni szolgáltatásokat nyújtó hálózatot.

A Ford Trucks háromféle modellsorozatot kínál: közúti, építőipari és vontató járműveket.A járműkínálat legfőbb jellemzői az alacsony üzemanyag fogyasztás, az eltérő követelményeknek megfelelő különféle felépítmények sokfélesége, a könnyű használhatóság és a versenyképes árak. A Nemzetközi év teherautója 2016 (International Truck of the Year 2016) eseményen a Ford Trucks vadonatúj építőipari szériája végzett a harmadik helyen. A vállalat rendkívül versenyképes termékkínálatával jelenleg olyan járműveket vezet be a piacra, amelyek teljesítik az Euro 6 kibocsátási normát. 750 mérnök négyévi munkája, 150 millió eurós fejlesztési befektetés, több mint 2 millió km tesztvezetés 3 kontinens 8 különböző régiójában a világ legkeményebb körülményei között – mindezek a tényezők együttesen járultak hozzá a vadonatúj nehéz tehergépkocsi sorozat létrejöttéhez, amelyet a cég saját gyártású Ecotorq® motorjaival szerelnek. A teljesítmény, hatékonyság és technológiai jellemzők tekintetében kiemelkedő, új E6 Ecotorq® motorokkal szerelt új Ford Trucks szériák célja, hogy meghódítsák az utakat a márka új szlogenjével: „Megosztjuk a terhet”.

A teljesítmény mellett az új Ford Trucks modellek fékezőereje is javult, mivel a fékrendszerük hétszer erősebb, mint az előző generációé. A retarder opció és a motorfék 600kW illetve 400kW fékezőerőt biztosítanak, így a teljes fékezőteljesítmény 1.000kW. Az új generációs Ford teherautók ezeknek az új jellemzőknek köszönhetően megbízhatóbbak és nagyobb biztonságot nyújtanak.

Valamennyi járművet 100 mm-es, 500 MP-s alvázkerettel szállítják, ami tovább javítja a járművek tartósságát.

Az új Ford Trucks modellek vásárlói a vásárlást követően is folytathatják a takarékoskodást. A karbantartási költségek csökkentek, míg a szerviz időszakok hosszabbodtak, így rövidebb lett az ütemezett állásidő, így a Ford ügyfelei a logisztikai és építőipari ágazatban további versenyelőnyhöz jutnak. A vontató és építőipari járművekhez kínált, 120.000 km-re meghosszabbított szerviz időszakoknak köszönhetően a logisztikai és építőipari ágazat ügyfelei a legnagyobb karbantartási versenyelőnnyel rendelkeznek.

A motorspecifikációkon kívül további újdonság, hogy az új teherautók aerodinamikusabbak is lettek, tükrözve a Ford ‘kinetikus design’ filozófiáját: a szállítójármű szériában 22%-kal javult a kormányszög és egy tonnával nőtt a hasznos teher, köszönhetően a hátsó pneomatikus felfüggesztési rendszernek.

hungarokamion.hu