Európában a leggyorsabb

Európában a leggyorsabb

A Financial Times (FT) Európa 1000 leggyorsabban növekvő cégét listázó legfrissebb éves rangsorában a United Shipping összetettben a 65. helyen végzett, az összeurópai logisztikai ágazatban pedig a képzeletbeli dobogó tetejére állhatott, mint a leggyorsabban növekvő logisztikai cég.

A német Statista kutatócéggel közösen összeállított FT 1000 rangsor azokat az európai vállalatokat mutatja be, amelyek a leggyorsabban növekedtek az elmúlt évi kihívások mellett is. A lista a vállalati vagyon változásait tükrözi, miközben a régió vállalkozásai igyekeztek kezelni, majd kilábalni a világjárvány hatásából. A pandémia utáni növekedéshez való visszatérést a magas infláció és a megélhetési költségek szűkössége hátráltatta, amit az ukrajnai háború által táplált energiaválság is súlyosbított. Bár sok vállalkozás küzdött vagy nem tudott túlélni, mások ellenállóképességről tettek tanúbizonyságot, és képesek voltak felfutni. A legfrissebb rangsorba kerüléshez legalább 36,3 százalékos átlagos növekedési ráta volt szükséges.

A United Shipping története 2008-ban kezdődött. Az alapító tulajdonos egyedül kezdte a szállítmányozást, és sok évig mindössze egy asszisztenssel képviselte értékrendjét a szakmában. 2019-ben jött el a nagy áttörés, amikor csatlakozott hozzá egy munkatárs, akivel mára dinamikusan fejlődő, sikeres logisztikai szervezetté válhattak.