AkkuLog

A cargo-partner megnyitotta első raktárát az Egyesült Királyságban

A cargo-partner megnyitotta első raktárát az Egyesült Királyságban

A vezető nemzetközi szállítmányozó jelentős mérföldkőhöz érkezett stratégiai terjeszkedésében.

A cargo-partner Basildonban, az egyik irodája mellett nyitotta meg új, 4460 m²-es raktárépületét, amely a cég már meglévő manchesteri, bradfordi és londoni ügyfeleit szolgálja ki. A raklap- és egyéb tárolásra, komissiózásra/csomagolásra és értéknövelő szolgáltatásokra – mint újracsomagolásra, újracímkézésre – szolgáló területekkel rendelkező basildoni raktár szervesen illeszkedik a cargo-partner globális hálózatához. A raktár funkcionális közúti csomópontként támogatja az országos import, export, disztribúciós és e-kereskedelmi szolgáltatásokat.

Fergal Keenan, a cargo-partner írországi és egyesült királyságbeli ügyvezetője kifejtette: „Örülünk a növekedési stratégiánk sikerének, amely újabb nagyszerű helyszín ügyfeleink és partnereink támogatására. Raktározási szolgáltatásainkat eddig mindig alvállalkozók bevonásával biztosítottunk, a basildoni létesítmény azonban a cargo-partner első saját üzemeltetésű raktározási létesítménye az Egyesült Királyságban. Ez a stratégiai beruházás jelentős mérföldkövet jelent a háztól házig terjedő logisztikai szolgáltatások irányába.”

Növekedés az Egyesült Királyságban és Írországban

A cargo-partner basildoni bővítése és az új raktárlétesítmény az országon belüli gyors növekedési időszakot követi: a vállalat 2023 novemberében nyitotta meg a negyedik brit irodáját a londoni Heathrow repülőtérrel szemben. A cargo-partner szilárdan jelen van az írországi Dublinban, és jó elhelyezkedése révén képes kiszolgálni bármilyen méretű brit vállalat helyi és nemzetközi kereskedelmi igényeit.

Erős piaci jelenlét Európában

Az osztrák székhelyű logisztikai szolgáltató nagyon erőteljesen képviselteti magát Közép- és Kelet-Európában, és a közelmúltban komoly erőfeszítéseket tett nyugat-európai jelenlétének erősítéséért. A vállalatnak régóta vannak irodái Németországban, a Benelux államokban, Svédországban és Írországban, de a közelmúltban az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Spanyolországban is bővítette hálózatát, így a cargo-partner a régió legfontosabb piacain is képviselteti magát.

Globális raktározási megoldások

Az új basildoni raktár csatlakozik a cargo-partner globális portfóliójához, hogy magas színvonalú szolgáltatásokat és megbízhatóságot kínáljon. A cargo-partner jelenleg sűrű raktárhálózatot üzemeltet, összességében 300 ezer m² raktárterületet Európában, Délkelet-Ázsiában és az Egyesült Államokban. További jelentős nyugat-európai logisztikai beruházásai között említhető a 10 ezer m²-es „iLogistics Center” a németországi Hamburg melletti Sottrumban, valamint az 5900 m²-es raktár a hollandiai Roermondban.