Új képviselet Üzbegisztánban

Új képviselet Üzbegisztánban

A Gebrüder Weiss Taskentben július 30-án nyílt új telephelye újabb mérföldkövet jelent a társaság közép-ázsiai jelenlétének kiépítésében, selyemút-stratégiájának megvalósításában.

A 30 millió lakosú Üzbegisztán Közép-Ázsia egyik legnagyobb piaca. A 2 milliós lélekszámú világváros, Taskent gazdasági szempontból főként a Selyemút mentén elhelyezkedő ipari városként és közlekedési csomópontként ismert. A bruttó hazai termék több mint 50 százalékát különböző ipari ágazatokban működő vállalatok termelik. A mezőgazdaság, az építőipar, a teher- és személyszállítás ugyanúgy a gazdaság alappillérei közé tartozik, mint a gáz, az olaj, az arany és az urán. Az ásványi kincsek, a textil-, élelmiszer- és autóipari termékek jelentik az ország legfontosabb exportcikkeit. Legnagyobb külkereskedelmi partnere Oroszország, Kína és Kazahsztán.
A Gebrüder Weiss a logisztikai ágazat úttörőjeként a Selyemúton már most több saját telephellyel rendelkezik a legendás kereskedelmi útvonal mentén, így Törökországban, Grúziában, Örményországban, Kazahsztánban, Oroszországban és Kínában. A taskenti képviseleti iroda megnyitásával a vállalat az Európa és Kína közötti szárazföld útvonal kiépítésére irányuló üzleti stratégiájának újabb mérföldkövéhez ért. Taskentben és környékén immár helyi munkatársaik segítik az ügyfeleket.

Erősít a gyűjtőszállítmányozói hálózat

Új olasz és ír partner erősíti a System Alliance Europe darabáru-szállítmányozási hálózatát, amelynek a Gebrüder Weiss is oszlopos tagja. Július 1-jétől a Bianchi & C. SRL (Olaszország, Como) és a PRL Freight Ireland Unlimited Co. (Írország, Dublin) szállítmányozótársaság csatlakozott a hálózathoz. A két vállalat a partnerségre a helyes irányba tett lépésként tekint. Az együttműködés keretében lefektetett standardok segítségükre vannak abban, hogy jelentős mértékben növeljék szolgáltatásaik színvonalát. Az új tagoknak köszönhetően a hálózat szolgáltatási palettája jelentősen bővül. A Bianchi Olaszországban országos disztribúciós hálózatot működtet garantált szállítási időkkel, míg a PRL Írország vezető logisztikai vállalataként számos neves ügyfél részére nyújt teljes körű szolgáltatásokat.