Újabb kilenc országban szállít gyógyszereket a GEFCO

Újabb kilenc országban szállít gyógyszereket a GEFCO

A GEFCO csoport további kilenc országban szerezte meg a gyógyszeripari termékek közúti szállításához szükséges, a Bureau Veritas által kiállított GDP tanúsítványt. Így a cég már összesen 15 országra vonatkozóan rendelkezik ilyen engedéllyel, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét a minőségi folyamatirányítás mellett, egy egyre összetettebbé váló piaci környezetben.

A Bureau Veritas szigorú ellenőrzéseit követően újabb kilenc ország – Bulgária, Olaszország, Marokkó, Lengyelország, Szerbia, Szlovénia, Svájc, az Egyesült Királyság és Törökország – esetében kapta meg a közúti szállítási tanúsítványt a GEFCO. Míg a tavalyi évben a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország, Görögország, Románia és a csoport székhelye, Franciaország kapcsán ítélte meg a minősítést a szervezet a vállalat számára.

A három évig érvényes GDP tanúsítvány igazolja, hogy a GEFCO megfelel az Európai Bizottság irányelveinek, amelyek az emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények szigorú szállítási előírásait szabályozzák. A tanúsítvány a magas minőség iránti elkötelezettség mellett azt is kifejezi, hogy a vállalat azonosul partnerei kihívásaival, például az áruk nyomon követhetőségével és a hamisítás megelőzésének követelményeivel kapcsolatban.

Az élettudományok és az egészségügy logisztikai piaca a hőmérséklet-érzékeny termékek mennyiségi növekedésével egyre összetettebbé válik. Mindez a háztartási egészségügyi termékek iránti növekvő keresletből és a hideg láncú gyógyszeripari termékek integrált kezelésének szükségletéből adódik. Az áprilisban közzétett Grand View Research jelentése szerint a globális gyógyszer-logisztikai piac mérete 2018-ban 76,4 milliárd USD volt, és a jelentés 2019–2025 között várhatóan 3,5 százalékos éves bővülést prognosztizál.

Ezzel egyidejűleg e termékek szállítására vonatkozó szabályok egyre szigorúbbá válnak. Az ellátási láncok szigorúan szabályozottak és a szállítás során megkövetelik az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek helyes nagykereskedelmi gyakorlatának betartását, amely előírások kiterjednek a szállítási idő korlátozására és a hőmérsékleti előírásokra is.

A logisztikai szolgáltatóknak a termékek legális, biztonságos és időbeni szállításával támogatniuk kell az iparágat az üzleti folyamatosság fenntartásában. Az élettudományok és az egészségügy logisztikájának szakértőjeként a GEFCO háztól házig, hőmérséklet-szabályozott, integrált és multimodális logisztikai megoldásokat kínál globális hálózatán keresztül partnereinek, a „Partners, unlimited” megközelítés jegyében, hogy ezekkel is további erőfeszítéseket tegyen ügyfelei érdekében.