AkkuLog

Fenntartható ellátási lánc

Fenntartható ellátási lánc

A DHL Global Forwarding és az IAG Cargo 11,5 millió liter fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) felhasználásáról kötött stratégiai partnerségi megállapodást a közelmúltban.

Az ISCC-tanúsítvánnyal rendelkező, használt sütőolajból és élelmiszerhulladékból előállított SAF legalább 80 százalékkal alacsonyabb kibocsátással bír az életciklusa során, mint a hagyományos üzemanyagok.

A két vállalat együttműködése újabb mérföldkövet jelent a környezetbarát légi szállítmányozás felé vezető úton, és összhangban van a DHL Group fenntarthatósági céljaival. „Biztosak vagyunk abban, hogy egy zöldebb szállítmányozási iparág csak összefogással valósítható meg” – tette hozzá Thomas Mack, a DHL Global Forwarding globális légi szállítmányozási igazgatója.

A fenntartható logisztika úttörőjeként a DHL biztosítja ügyfelei számára, hogy ellátási láncaikat környezetbarátabbá tegyék: a GoGreen Plus szolgáltatással szén-dioxid-mentesíthetők a szállítások azáltal, hogy SAF-okat és tiszta technológiákat választanak a légi, tengeri és közúti szállításaik során.

A DHL az ún. insetting megközelítést alkalmazza a SAF felhasználása terén: a kibocsátásokat már a forrásuknál kiküszöböli (az offsetting, azaz például újraerdősítési projektekkel történő ellensúlyozásuk helyett). Minél több ügyfél választja a GoGreen Plus szolgáltatást, annál több alternatív üzemanyagot vagy tiszta technológiát használnak az iparágban.