Újabb Škoda-Solaris a BKV troliflottájában

Újabb Škoda-Solaris a BKV troliflottájában

Megérkezett az első csuklós Škoda-Solaris abból a trolibuszflottából, amelynek további darabjait 2019 első félévében szállítják Budapestre. A 10 szóló és 11 csuklós trolibuszból álló flotta vadonatúj járműveit a forgalomba állítás előtt műszaki teszteknek, majd utasok nélküli próbafutásoknak is alávetik.

A nyáron légkondicionált, télen fűtött utasterű járművek minőségi utazási élményt jelentenek, jelenleg a főváros útjain 36 ilyen jármű közlekedik. A trolik legalább négy kilométert felsővezeték nélkül, önjáró üzemmódban is meg tudnak tenni, ezért egy esetleges áramkimaradás, felsővezeték-hiányos útszakasz vagy akár a járat elterelése sem okozhat gondot, hiszen vezeték nélkül is zökkenőmentesen közlekedhetnek tovább.

A 67 fő befogadóképességű szóló és a 105 főt befogadó csuklós trolibuszok alacsonypadlós kialakításúak, ezért a mozgásukban korlátozottak, illetve a babakocsival közlekedők utazása is kényelmesebbé válik. A komfortosabb utazás érdekében a műszaki és ergonómiai megoldásokat is szem előtt tartották a beszerzésben, különös tekintettel a kedvező energiafogyasztásra. Az összes új járművet rögzítésre alkalmas kamerákkal szerelték fel, amely így növeli az utasok biztonságát, és segítséget nyújt a szándékos károkozások megelőzésében vagy az elkövetők azonosításában.