NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

39 új autóbusz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

39 új autóbusz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

A Volánbusz 2 darab Volvo 8900 és 5 darab Credobus Econell 12 típusú szóló, valamint 32 darab Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusszal bővítette Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei flottáját az elmúlt hetekben. A nettó 3,8 milliárd forint értékű új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel 10 százaléka megújult, átlagéletkoruk 16,5 évről 15,4 évre csökkent. A csuklós flotta csaknem háromnegyedét új autóbuszok alkotják.

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 89 új autóbusz érkezett Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 401 darabos járműállományába. A flotta idén újabb 39 korszerű, dízelüzemű autóbusszal frissült. 2018 óta a társaság a vármegye állományának már csaknem egyharmadát lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.

Az új járművek május óta fokozatosan kapcsolódtak be a vármegye helyközi közlekedésébe. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátással járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

Májusban 2 darab hosszított, nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvo 8900 típusú autóbusz érkezett a vármegyébe. A járművek Miskolc vonzáskörzetében álltak forgalomba, az Ónodra, Sajópálfalára, Aszalóra, Edelénybe, Szendrőre vezető vonalakon.

Júniustól 5 darab magyar gyártású, szóló kivitelű Credobus Econell 12 típusú jármű is frissíti a Miskolc könyéki járműállományt, az Edelény–Irota–Kazincbarcika, Miskolc–Gesztely–Szerencs, Miskolc–Megyaszó–Szerencs, Miskolc–Sajóvámos viszonylatokon.

A csuklós flotta pedig igazán látványos megújuláson ment keresztül: 32 darab Credobus Econell 18 Next típusú jármű csaknem kéttucatnyi helyközi viszonylaton állt forgalomba Miskolc, Kazincbarcika és Szerencs térségében.

A 39 új autóbusszal kiszolgált viszonylatokon a Volánbusz évente 9,3 millió utazásról gondoskodik. A járműveket az országbérlettel és a megfelelő vármegyebérlettel is igénybe lehet venni.