Bokrétaünnep Ecseren

Bokrétaünnep Ecseren

Július 14-én felkerült a bokréta a Waberer’s Csoport Ecseren épülő óriási logisztikai központjára, miután az épület elérte a legmagasabb pontját. A 47 ezer négyzetméteres, 18 milliárd forintból megvalósuló raktárkomplexum fejlesztésének célja, hogy a piacvezető logisztikai szolgáltató innen szolgálja ki a dinamikusan bővülő ügyfélkörét. A központ a legmodernebb műszaki és fenntarthatósági megoldások alkalmazásával készül az M0 körgyűrű mellett, közel a repülőtérhez.

Csaknem 15 méteren érte el a legmagasabb pontját a Waberer’s ecseri logisztikai központja, amelyet a vállalat és a komplexumot építő Bayer Construct egy bokrétaünnepség keretében tett emlékezetessé. Az óriási, 47 ezer négyzetméteres építmény vasbeton vázszerkezete az eredetileg tervezett ütemben készült el, így a 135 ezer négyzetméteres telken megvalósuló zöldmezős beruházás az eredetileg tervezett határidőben, 2024 I. negyedévének végére elkészülhet.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Waberer’s 18 milliárd forintból valósítja meg a központot, nagyobb részt a tavaly kibocsátott 111 millió euró kibocsátási értékű kötvényből, kisebb részt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott beruházási támogatásból. Az építkezés eddigi szakaszában több mint 34 ezer köbméter földet mozgattak meg, míg a központ közel 19 ezer köbméter beton és 1800 tonna betonacél felhasználásával épül fel, és mintegy 200-an dolgoznak a helyszínen.

Az ecseri logisztikai központ stratégiai helyszínen: az M0-ás körgyűrű mellett, valamint a légi áruszállítás és e-kereskedelem szempontjából kiemelkedő jelentőségű nemzetközi repülőtér közelében helyezkedik el, amely régió az egyik legkeresettebb a Magyarországon működő gyártó- és kereskedelmi vállalatok között. A Waberer’s a komplexumot meglévő és folyamatosan bővülő ügyfélköre növekvő igényeinek kiszolgálása céljából építi, és az új központban speciális, valamint értéknövelő szolgáltatásokat is kínál. Így az FMCG és egyéb áruk tárolása mellett többek között veszélyes áruk kezelésére és e-kereskedelmi partnerek termékeinek automatizált kiszolgálására is lehetőség nyílik.

A Waberer’s Csoport fenntarthatósági stratégiájának megfelelően a létesítmény mindenben megfelel a BREEAM Good minősítésnek, így több környezettudatos és energiahatékony megoldást is alkalmaz. A tetőfelületen elhelyezett nagyméretű napelemrendszer, mozgásérzékelős LED-világítás, hőszivattyús fűtési-hűtési és intelligens épületfelügyeleti rendszerek telepítése mellett a központ már az átadás időpontjában is alkalmas lesz alternatív, elektromos hajtásláncú járművek fogadására és töltésére. A raktárlogisztikai bázison ezáltal a legmodernebb műszaki és raktározási technológiák alkalmazása segíti majd az energiahatékony működést és a környezeti lábnyom csökkentését, így biztosítva a Waberer’s ügyfelei számára nyújtott magas színvonalú és költséghatékony logisztikai szolgáltatást.

Az ecseri komplexum megépítése komoly mérföldkő a Waberer’s logisztikai szegmensének életében. A beruházással teljessé válik a csoport M0-s körgyűrű melletti raktárhálózata (Páty, BILK, Ecser lokációkban), amely így lehetővé teszi az országos és a budapesti disztribúciós és raktározási rendszerek optimalizálását, növelve az ügyfelek versenyképességét.

Guruló szimfónia

Az együttműködés és az együtt haladás jegyében hátrányos helyzetű, gyakran tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek a Waberer’s Csoport Volvo kamionján adtak koncertet a Zsolnay Fényfesztivál nyitóestéjén, július 6-án Pécsen. A Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programjának tanítványai filmzenékkel, népdalokkal és világzenei művekkel töltötték meg a pécsi éjszakát. A kamion Varga Vince tervei alapján alakult látványos pop-up színpaddá. A Waberer’s leányvállalata, a WSZL még a világjárvány idején vált a karitatív szervezet stratégiai partnerévé, a Volvo Hungária Kft. pedig 2022 óta támogatja a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét.