AkkuLog

Átépül a hajdúszoboszlói vasútállomás

Átépül a hajdúszoboszlói vasútállomás

A Püspökladány–Ebes vasútvonal felújítása a következő szakaszához érkezett, megkezdődik a hajdúszoboszlói állomás átépítése. A vágányfelújítási munkálatok miatt forgalmirend-változásokra kell számítani a következő hónapokban

Az állomás átépítési technológiája miatt a kivitelező forgalmi korlátozásokat vezet be Hajdúszoboszlón, illetve 2019. március 11. és 2019. június 2. között elzárja a Szováti úti vasúti átjárót a gépjárműforgalom elől. Ez idő alatt az átjárót csak építési forgalom használhatja, egyéb közúti forgalom bonyolítására nem lesz alkalmas.Hajdúszoboszló déli oldalát a 4. számú főút felől lehet majd megközelíteni.

A kivitelező az útátjárók lezárásával kapcsolatban az erre vonatkozó Magyar Közút Nzrt. által jóváhagyott tervek alapján forgalomtechnikai táblázásokkal szabályozza és segíti a könnyebb tájékozódást.A gyalogos és kerékpáros forgalmat az elzárás nem érinti.

A hajdúszoboszlói vasútállomás átépítése során korszerűsítik az állomás vágányhálózatát, kényelmes be- és kiszállási lehetőséget biztosító, 55 cm magasságú állomási peronok létesülnek, illetve peronaluljárókat, lifteket, perontetőket épít a kivetelező. A fejlesztés részeként megújulnak az elektronikus biztosítóberendezési, összevont vasúti forgalomirányítási, távközlési és utastájékoztatási, vagyon- és tűzvédelmi, térfigyelő rendszerek is.

Az Ebes–Debrecen vasúti vonalszakasz korszerűsítésének kivitelezése várhatóan 2019 őszén fejeződhet be.