Gépjárműszerelőket képez az Inter Traction Electrics Kft. debreceni új üzemében

Megkezdődött a gyakorlati oktatás az Inter Traction Electrics Kft. debreceni Oktatási, Fejlesztési Központjában és Kísérleti Üzemében január 31-én.

Az év végén bemutatott épületben kezdetben huszonhárom szakgimnazista tanulhat, de rövidesen elindulhat a Debreceni Egyetemmel karöltve a duális mérnökképzés is a telephelyen.

 Röviddel azután, hogy az ITK Holding Zrt. leányvállalata, – az Inter Traction Electrics Kft. -, 2017 végén ünnepélyes keretek között felavatta a debreceni Oktatási, Fejlesztési Központját és Kísérleti Üzemét, január 31-én elindult a gyakorlati képzés a telephelyen. Első körben a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumának felnőttképzésében résztvevő diákjai foglalhatták el az új csarnokban kialakított tantermek székeit. Háromszor hat héten át, hét-nyolc fős csoportokban érkeznek a gépjárműszerelő tanulók, összesen huszonhárman kapnak itt gyakorlati oktatást tavasszal, akik közvetlenül az autószerelő mesterektől sajátíthatják el a szakmát.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megérkezett az első csoport hozzánk, fontos mérföldkő ez számunkra, ugyanis nagy fantáziát látunk a Debreceni Szakképzési Centrummal kötött együttműködésben, mivel az elkövetkezendő időszakban jelentős bővülés előtt áll vállalatunk. A debreceni fejlesztések első fázisa kétszázötven-háromszáz új munkahelyet teremt, a következő fejlesztési és beruházási szakasz kétezer-tizennyolcban indul, s nyolcszáz szabad pozíciót biztosít a cívisvárosban” – mondta el Nagy Miklós, az ITK Holding Zrt. humánpolitikai, jogi és igazgatási vezérigazgató helyettese. „A gyakorlati képzést közösen alakítottuk ki az intézménnyel, így a fiatalok minden esetben az iskola által megadott tematikához illeszkedően szerezhetnek kézzel fogható tapasztalatot kollégáink mellett” – tette hozzá.

Nagy Miklós arról is beszámolt, hogy a szakképzés mellett technikusi képzést is indít rövid időn belül a vállalat, s már egyeztetést folytatnak a Debreceni Egyetemmel is, ahol egy-két hónapon belül megkezdődhet az együttműködés a mérnökhallgatók duális oktatásában is. Ezzel párhuzamosan pedig jelentős hangsúlyt fektetnek a humánerőforrás minőségi bővítésére is.

A szakoktatás megkezdése mellett, az Inter Traction Electrics Kft. elkezdte felkészíteni az üzemet a sorozatgyártásra, amely során a beszállítókat minősíti a cég, és az spanyolországi alvázgyárral is egyeztet a vállalat.