AkkuLog

Példamutató iparági szereplőket díjaztak

Példamutató iparági szereplőket díjaztak

Hagyományteremtő céllal díjazta a logisztikai iparág példamutató gyakorlatait a WebEye Magyarország. A magyar tulajdonú cégcsoport három kategóriában kereste azokat a legelőremutatóbb megoldásokat hasznosító szállítmányozócégeket, amelyek tevékenysége példaértékű a piacon.

A logisztikai ágazat legtöbb szereplője – legyen szó a legkisebbekről vagy a legnagyobbakról – mára felvértezte magát a telematikai megoldások nyújtotta lehetőségekkel. A járműkövetés, az üzemanyag- és útvonal optimalizálás, a különböző menettulajdonságok monitorozása és az így kapott adatok felhasználása szinte iparági alapkövetelménnyé vált. „Úgy látjuk, a hazai teherfuvarozás megérett rá, hogy megtegye a következő lépést. Jelenleg nemzetközileg több mint 62 ezer aktív végpontot kezelünk, melyből közel 30 ezer hazánkban üzemel. Az iparági rálátásunkat felhasználva szeretnénk minden piaci szereplő számára követhető példákat bemutatni, ezáltal még magasabb minőségi sztenderdeket bevezetni a hazai áruszállításban” – mesélte a kezdeményezés célját Gáll Levente, a WebEye Magyarország ügyvezetője.

A nyerteseket három kategóriában választották ki. Keresték a legtöbb különböző telematikai szolgáltatást használó fuvarozót, azt a vállalkozást, amelyik az elmúlt egy évben a legtöbb új járművet szerelte fel telematikai megoldásokkal, és azt a céget, amely a legrégebb óta használ telematikával kapcsolatos szolgáltatásokat.A három kategória alapján a leginnovatívabb fuvarozó a Maltacourt Supply Chain, a legdinamikusabban fejlődő Webeye-partner a Szemerey-Plus, és a telematika iránt legelkötelezettebb piaci szereplő a Karzol-Trans lett.

A Maltacourt Supply Chainnek és korábbi jogelődeinek speciális telematikai igényeknek kell megfelelniük megbízóik,az FMCG kis- és nagykereskedelem,a gyógyszeripar vagy a vegyipar piacvezető szereplői révén. A társaság munkatársai jelenleg is igyekeznek kihasználni a technológia nyújtotta lehetőségeket a tachográfadatok letöltésével és online figyelésével, a vezetési stílus monitorozásával, a segédhajtás-, raktérnyitás- és üzemanyag-figyeléssel, rádiós pótkocsikövetéssel, vagy akár hűtős járművek esetében hőmérsékletméréssel.

Az egyik legmodernebb eszközparkkal rendelkező Szemerey-Plus bővülési üteme kiemelkedő a magyar piacon. A WebEye-jal közös együttműködésük 2015-ben indult és az első három évben közel 160 végpontot szereltek fel innovatív követési és monitoring-megoldásokkal. A legújabb telematikai és vállalatirányítási szolgáltatások lehetővé teszik számukra az egyszerűbb fuvarszervezést, a pontos és gyors elszámolásokat a munkavállalókkal, a bevételek és költségek kezelését a megbízókkal/beszállítókkal, a futásteljesítmény és megtérülések monitorozását, az üzemanyag-felhasználási és karbantartási költségek ellenőrzését, és mindezek által segítséget nyújtanak nekik a bevételek és a költséghatékonyság növelésében.

A telematika iránt legelkötelezettebb vállalkozás, a Karzol-Trans esetében közel 200 hasznosított telematikai eszközt említhetünk, amelyekkel – a bővülésükkel párhuzamosan – az elmúlt több mint 12 évben fokozatosan szerelték fel a járműparkjukat. Jelenleg ők azok, akik legrégebb óta vesznek igénybe valamilyen telematikai szolgáltatást a szolgáltató partnerei közül.

A WebEye különdíjban részesítette továbbá a Waberer’s-Szemerey Logisztikát, a cégüzleti volumene és a WebEye-jal kialakított egyedi stratégiai partnersége révén nemcsak a szolgáltató ügyfelei között tölt be fontos szerepet, de egyben a teljes magyarországi fuvarozásban is az egyik legjelentősebb, iránymutató iparági szereplő.

A WebEye nem titkolt célja, hogy a kiemelkedő gyakorlatok elismerése mellett a díjazottakon keresztül mutassa be a legújabb telematikai innovációkat. A díjazottak demonstrálják, hogy a náluk napi szinten alkalmazott technológiai újítások mindenki számára könnyen elérhetők és hasznosíthatók, nem utolsósorban pedig hozzájárulnak a vállalkozások sikerességének növeléséhez.