Új korszak kezdődik a győri Audi gyárban

Új korszak kezdődik a győri Audi gyárban

Hivatalosan is beindult a villanymotorok sorozatgyártása az Audi Hungaria győri gyárában. Az Audi e-Tron hajtásláncába szánt egységek 8500 négyzetméteren készülnek moduláris eljárással. A több tízmillió eurós beruházás száz új munkahelyet hozott létre.

Az Audi első villanymotorjának gyártásához egy teljesen új, moduláris rendszert fejlesztettek. A megoldás lényege, hogy a hagyományos gyártósorok helyett munkaállomás-szigeteket alkalmaznak. Ennek köszönhetően szabadabb útvonalakon haladhatnak az egyes alkatrészek, és szellősebbé válik a munkaterület, ami végső soron a hatékonyságot növeli. Az egyes állomások között vezető nélküli kisautók szállítják előre meghatározott rendben az alkatrészeket. Az új gyártási eljárás kialakításában és beüzemelésében részt vett a győri fejlesztőközpont is, ahol a villanymotor tervezése is részben zajlott.

Tavaly majdnem kétmillió belső égésű motort építettek a győri gyárban, 5400-at naponta. Ehhez képest a villanymotorok napi 400-as darabszáma elenyészőnek tűnik, de az Audi tervei szerint ez fokozatosan nőni fog, és erre az új gyártósort is felkészítették. Az elektromos autók terjedésével az arány vélhetően tovább változik majd.

 

totalcar.hu