Támogatás az útdíjbírságok elkerüléséhez

Támogatás az útdíjbírságok elkerüléséhez

Az online ellenőrző felület segítségével már okoseszközökön is gyorsan és biztonságosan állítható a tehergépjárművek tengelyszáma. A tapasztalatok szerint a felület használatával nagyságrendileg egy ügyintéző félnapi munkáját lehet megspórolni.

Az elektronikus útdíj bevezetése óta jelentős problémát okoz a helytelen eszközhasználatból,legfőképp a nem megfelelő tengelyszám beállításából adódó bírságolás. A fizetendő útdíj összege így megnövekszik az útdíjbírságok mennyiségével,ami nemcsak anyagi, de jelentős adminisztrációs terhet is jelent a vállalatoknak. Ennek elkerülésére a legnagyobb hazai útdíj bevallási közreműködő olyan online ellenőrző felületet készített, aminek segítségével már okoseszközökön is gyorsan és biztonságosan állítható a tengelyszám. Az i-Cell megoldása segítségével az ügyfelek bárhol és bármikor használhatják a tengelyszám állítás funkciót, amivel jelentősen csökkenteni tudják az úthasználati költségük mértékét.

Az i-Cell Kft. egyik legrégebbi partnere, Magyarország egyik legnagyobb, mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazásával foglalkozó cége, az Axiál Kft. közel egy éve vezette be az okoseszközön történő online tengelyszám állítás sofőrszintű használatát, aminek eredményeképp a belföldi útdíjköteles szakaszon havonta megtett 170 ezer kilométeren egyetlen alkalommal sem fordult elő a tengelyszám beállításának hibája miatti bírságolás. A büntetések megszűnésével nemcsak a vállalat költségeinek optimalizálását sikerült megoldani, hanem az erre fordított adminisztrációs idő és teher is csökkent. A tapasztalatok szerint a felület használatával nagyságrendileg egy ügyintéző félnapi munkáját tudja megspórolni a vállalat.