FlixBus: Bécs és Zágráb a két fő csapásirány idén nyáron

FlixBus: Bécs és Zágráb a két fő csapásirány idén nyáron

Április végétől újabb csatlakozásokat kínál a FlixBus a környező nagyvárosok irányába, járatsűrítés Bécsbe, Zágrábba, Ljubljanába és Krakkóba.

A nyári utazási főszezonra készülve jelentősen megnövelte kapacitását Bécs és Zágráb irányába a FlixBus. Az osztrák fővárosba a jelenlegi átlagosan 15 helyett több mint 20 zöld busz megy Budapestről, június közepétől pedig akár napi 28 indulási lehetőségből választhatnak a két főváros között utazók.

Az autóbuszos startup vállalkozás tavaly megkétszerezte a magyarországi utasforgalmát, a Budapest–Bécs csatlakozás jelenleg az európai FlixBus-hálózat 10 legforgalmasabb összeköttetése között van az utasszámok alapján. A szolgáltatás fejlesztésével, a rugalmas indulási lehetőségekkel idén szeretnék még népszerűbbé tenni a környezetbarát buszos utazást Magyarországon.A bővítésnek köszönhetően a bécsi reptérrel is sűrűsödik az összeköttetés, április végétől a forgalmasabb napokon 15 busz a schwechati termináloknál is megáll majd.

A Zágrábba a leggyorsabb tömegközlekedési lehetőséget biztosító FlixBus a horvát főváros felé is kétszeresére növeli a buszok számát, e hónap végétől akár napi hat alkalommal is igénybe vehetik az utazók a szolgáltatást. Emellett Ljubljanába, Grácba és Krakkóba is egyel több busz indul majd naponta.

A felhasználóbarát digitális megoldások biztosítása a FlixBus üzleti modelljének szerves részét képezi az öt évvel ezelőtti alapítás óta. A menetrend 2017-ben elérhetővé vált Google Maps-ben, az idei év áprilisában pedig a FlixBus az első buszos szolgáltatóként a Google Asszisztens rendszerébe is integrálta foglalási rendszerét. Az utasok gyors és könnyű hozzáférést kapnak a csatlakozásokhoz, menetrendekhez, aktuális árakhoz egy egyszerű kérdés feltevésével. Amikor a megfelelő utazást megtalálták, hangvezérléssel foglalhatják le jegyeiket. A FlixBus funkció először angol, német és francia nyelvterületen lesz elérhető közel 800, a FlixBus szolgáltatásához kapcsolódó minta kifejezéssel.