Európában már minden harmadik személyautó Continental gumiabroncsokon gördül le a gyártósorokról

Európában már minden harmadik személyautó Continental gumiabroncsokon gördül le a gyártósorokról

A technológiai vállalat sikerszériáját a Mercedes-Benz pick-upja, az X-osztály folytatja. A modellkínálatban az összkerékhajtású, vadonatúj X 250d Power változatokat szállítják első szerelésű Premium Contact™6 gumiabroncsokkal a kereskedésekbe.

A Mercedes-Benz tavaly mutatta be a kimagasló komfortot és kompromisszumok nélküli vezetési élményt kínáló pick-upját. Az X 250d 4MATIC változat a kínálat egyik legerősebb motorjával, a 2298 köbcentis, 190 lóerős dízel blokkal készül, mely agilis és sportos vezetési élményt képvisel. „A Premium Contact™ 6 aszfalton, illetve földes, murvás utakon, de akár off-road terepen is kiváló tapadást tesz lehetővé.Az innovatív alapanyag-összetétel növelt futásteljesítményt és rendkívül rövid fékutat biztosít vizes úton – hívta fel a figyelmet Musztrai Ferenc, a Continental Hungaria marketingvezetője. Hozzátette: az optimalizált kopásintenzitással rendelkező futófelületi keverék egyedülálló, több mint 15 százalékkal nagyobb futásteljesítményt eredményez.

A bordák aszimmetrikus kialakítása növeli a mintázat merevségét és csökkenti a blokkok deformációját, így biztosít kimagasló tapadást extrém erőhatások esetén is. „A Premium Contact™ 6 a német technológia megnyugtató válasza a közép- és felsőkategóriás személyautók legextrémebb igényeire. Az X-osztály és a Continental abroncsa tökéletes párosítás azok számára, akik nem ismernek határokat az off-road autózásban” – tette hozzá a Continental Hungaria marketingvezetője.

A X-osztály 250d 4MATIC Power modellváltozatra első szerelésként a 255/60 R18 V méretű Premium Contact 6 gumiabroncsok kerülnek fel.