NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Bővül az e-mobilitási együttműködés Horvátországgal

 

Bővül a magyar–horvát elektromobilitási együttműködés, a két ország vizsgálja az e-mobilitási stratégiák összehangolásának lehetőségét is – közölte Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Martina Dalic horvát miniszterelnök-helyettest.A Nemzetgazdasági Minisztériumközleménye szerint a tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország kész megosztani tapasztalatait a horvát féllel az elektromobilitást ösztönző szabályozási környezetről vagy a közösségi közlekedésben használt elektromos autóbuszflottáról.

Martina Dalic a II. Regionális Digitális Csúcstalálkozón kijelentette: vizsgálják a csatlakozás lehetőségét ahhoz a magyar kezdeményezéssel létrejött regionális startup együttműködéshez, amelyet a visegrádi államok az I. Regionális Digitális Csúcstalálkozó alkalmával írtak alá, és amelyhez már Szlovéniai is csatlakozott.

Varga Mihály találkozott Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal is, aki üdvözölte a digitalizációt és az elektromobilitást támogató magyar lépéseket. A közlemény szerint mindketten egyetértettek abban, hogy növelni kell a digitalizáció szerepét az uniós fejlesztéspolitikában.

delmagyar.hu