Alstom: fenntartható és digitális mobilitási megoldások

Az Alstom a Mobility by Nature jelmondata alatt az InnoTrans 2022 kiállításon, a világ legnagyobb vasúti szakvásárán bemutatja legújabb innovációit és digitális megoldásait, amelyek lehetővé teszik a fenntartható mobilitást az ügyfelek számára és a környezetbarátabb közlekedési lehetőségeket az utasok számára.

Az Alstom a legszélesebb és leginnovatívabb zöld portfóliójával a mobilitás szén-dioxid-mentesítésére összpontosít. Kiemelt szerepet kapnak a zöld vontatási megoldások, beleértve az Alstom legújabb üzemanyagcellás technológiáját, az új vonatok hidrogén-, akkumulátor- és üzemanyagcellás megoldásait, valamint a meglévő járműállomány zöld remotorizációs lehetőségeit. A hidrogénüzemű vonatok úttörőjeként az Alstom a jövő iparának alapjait építi. A Coradia iLint, a világ első hidrogénnel hajtott személyvonata, amely Németországban már menetrend szerinti forgalomban van, naponta kétszer közlekedik Berlin-Spandau és Berlin-Ostbahnhof között, amit az Alstom vendégei és kiemelt partnerei ki is próbálhatnak.

A vasút digitalizálása a fenntartható mobilitás és a kiváló szolgáltatás gerincét jelenti, ezért ez az idei InnoTrans kiállítás fontos témája. A standon bemutatott Alstom automata vonatvezetési rendszer (ATO), európai vonatbefolyásoló rendszer (ETCS) és kiberbiztonsági technológiák az üzemeltetők számára lehetővé teszik a jelzőberendezések és a multimodalitás teljesítményének valós idejű optimalizálását, így a biztonság, az összekapcsolhatóság és a gördülékenység révén javítják az utasok utazási élményét, ami zöldebb közlekedési döntésekre ösztönöz. A szolgáltatások terén az Alstom fejlett karbantartási adatmegoldásai, köztük a HealthHub és a dinamikus karbantartás-tervezés biztosítják, hogy a járművek folyamatosan mozgásban maradjanak.

A szabadtéri kiállításon az Alstom a Coradia Stream nagy kapacitású, kétszintes regionális vonatot és az ETCS (European Train Control System) rendszerrel felszerelt Traxx mozdonyt mutatja be.