NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Ő Magyarország legjobb kamionsofőrje

Ő Magyarország legjobb kamionsofőrje

Az idei év 5 tengelyen – biztos kézzel! versenye nem csak az ország legjobb kamionsofőrjének megtalálásáról szólt, ennél sokkal többről. Együtt ünnepeltünk mindazokkal, akik az elmúlt 10 évben kitartóan segítették munkánkat, előmozdítva a magyar tehergépjármű-vezetők megbecsülését és a hazai közúti közlekedésbiztonság javítását.

Különleges szombat volt, amikor nem csupán Magyarország 2022-es legjobb kamionsofőrjének örültünk, hanem annak is, aki a magyar fuvarozókat képviselheti szakmai tudásával a nemzetközi DAF Driver Challenge 2023-as döntőjén.

És ki lett a legjobb 2022-ben? A jubileumi, 10. születésnapját ünneplő 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny győzteseként Kinczel Raimundot köszönthettük. A Kinczel Ferenc egyéni vállalkozás sofőrjének a nettó 2 millió forintos fődíjat Óberling József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK – OBB ügyvezető elnöke, Füle László, a NiT Hungary elnöke és Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára adta át. Raimund a nyeremény mellett a ’Best Truck Driver Hungary 2022’ címet is viselheti.

A dobogó második fokára Dzsupin Dávid állhatott fel, a CSV Logistik Kft. tehergépkocsi-vezetője, aki egy 100 000 Ft értékű ajándékcsomagot vehetett át. A harmadik helyre Szemenyei Zoltán, a Szemi Autós-motoros Iskola munkatársa léphetett fel, aki egy 50 000 Ft értékű ajándékcsomagot nyert.

A különdíjak idén sem maradtak el! A Magyar Autóklub „A 2022. évi 5 tengelyen – biztos kézzel verseny legfiatalabb döntőse” díját Milovukovics Györgyi főtitkár adta át Dzsupin Dávidnak (1993). A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa szintén különdíjat nyújtott át a legjobb elméleti tudással rendelkező versenyzőnek, aki az augusztus 28-i, 30 kérdésből álló online teszt, illetve az elődöntőn megírt 20 kérdéses írásbeli teszt összesített pontszámai alapján a legjobb eredményt érte el. Szoros verseny volt, nagyon nehéz kérdésekkel, amelyben az összesen 50 kérdésből 36 helyes választ ért el, és ezzel „A legkiválóbb elméleti tudással rendelkező magyar kamionsofőr – 2022” különdíjat nyerte Pethe Miklós, az Agroman-gép Kft. gépkocsivezetője. A díjat dr. Hatala József, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, a Magyar Autóklub elnöke, az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság Koordinációs Testületének tagja adta át.

Ez a szombat nem csak a szurkolásról szólt! Nyolcadik alkalommal került megszervezésre az ingyenes közlekedésbiztonsági családi nap, amelyen a gyermekek játékos formában a közúti közlekedés alapszabályaival ismerkedhettek meg. Az elméleten túl a gyakorlatra is volt terük és idejük a gyerekeknek az OBB jóvoltából: kétféle KRESZ-park is várta a vállalkozó szelleműeket, hogy kamatoztathassák tudásukat. A kilátogató gyermekek és felnőttek bepillantást nyerhettek a mentőautók és más különleges járművek világába is. Sőt! A jelen lévő egészségügyi szakembereknek köszönhetően megtanulhatták már az egészen apró gyerekek is az újraélesztés technikáját.

Köszönjük támogatóinknak az idei évben is hozzájárulásaikat, hiszen nélkülük nem lett volna maradandó és élménydús ez a verseny sem: a főszervező NiT Hungary-nek, a főtámogató ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak, a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramnak, a DAF Hungary Kft.-nek, a Hankook Tire Magyarország Kft.-nek, a Közlekedéstudományi Intézetnek, a Magyar Közútnak, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-nek, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek és a Schmitz Cargobull Magyarország Kft.-nek, továbbá partnereinknek: a Kamionsuli Kft.-nek és a NiT-Risk Biztosításközvetítő Kft.-nek.