NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Változások a DHL Express áraiban Magyarországon 2023. január 1-jétől

A DHL Express bejelentette éves ármódosítását, mely 2023. január 1-jétől lép életbe. Magyarországon az árnövekedés mértéke 14,9 százalék, a 2022-es árakhoz képest.

„2022 eddig ismét egy fordulatokban gazdag év volt, változékony piaci környezettel, amely kihívást jelent a globális kereskedelem számára. Azonban bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk stabil és megbízható szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinknek világszerte” – nyilatkozta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország ügyvezető igazgatója. – Az éves árkorrekció lehetővé teszi számunkra, hogy fenntarthassuk és tovább fejleszthessük infrastruktúránkat és technológiánkat, annak érdekében, hogy rugalmas, fenntartható és a kategóriájában legjobb ügyfélmegoldásokat biztosíthassuk ügyfeleink számára. Ez magában foglalja a legkorszerűbb repülőgépeket és járműveket, az elosztóközpontjaink bővítését a kapacitások növelése érdekében, hiszen a vásárlók igénye folyamatosan növekszik, valamint a zöld és egyre fenntarthatóbb megoldásokba való beruházásainkat, mint például a Fenntartható Repülőgép-üzemanyag (Sustainable Aviation Fuel) vagy az elektromos járművek.”

A DHL Express évente felülvizsgálja az árait, figyelembe véve az inflációt és a valutaárfolyamok változását, valamint a hatósági és biztonsági előírásokhoz kapcsolódó adminisztratív költségeket. Ezeket az előírásokat a nemzeti és nemzetközi hatóságok rendszeresen módosítják a DHL Express által ellátott több mint 220 országban és területen. Az áremelés mértéke a helyi gazdasági körülményektől függően országonként változó, és a DHL Express minden partnerére vonatkozik, amennyiben az nem ütközik egyéb szerződéses feltételekbe.