Évkönyv a logisztikáról

Évkönyv a logisztikáról

A Magyar Logisztikai Egyesület kiadványbemutató rendezvényén debütált a Logisztikai Évkönyv 2023. A szakmai tanulmánygyűjteményt szerzői előadásokkal színesítve ismerhették meg az érdeklődők.

A kötet célja évről évre a logisztika területén elért legújabb kutatási eredmények és szakmai, gyakorlati tapasztalatok megosztása a szakterület iránt érdeklődőkkel. Az első Logisztikai Évkönyvet még az 1990-es években mutatták be. A mű az utóbbi évek során a tudományos közéletben és a gyakorlati szakemberek körében egyaránt elismert, rangos és immár hagyományokkal rendelkező kiadvánnyá vált, szakirodalom a felsőoktatási hallgatók számára, publikációs lehetőséget biztosítva a Magyarországon élő kutatóknak és logisztikával foglalkozó mérnököknek, közgazdászoknak.

A témaválasztás ezúttal is szabad volt, így az elkészült és lektorált cikkek jól tükrözhetik a logisztikusok kurrens érdeklődését az egyes területek iránt. A szakma rugalmasságát jelzi, hogy az írások reflektálnak az elmúlt időszak logisztikai kihívásaira, különösen az ellátási láncok sérülékenységére és a keleti szállítások átstrukturálására. A bemutatott kiadványban terítékre kerülnek többek között korszerű intralogisztikai megoldások, a városi logisztika új trendjei és alkalmazásai, a Logisztika 4.0. és új folyamatszemléletek.