15 éves az RCH

15 éves az RCH

Tizenöt évvel ezelőtt fejeződött be a MÁV Cargo privatizációja, amelynek során a MÁV árufuvarozási üzletágát kiélezett versenyben nyerte el a Rail Cargo Austria, az ÖBB árufuvarozási leányvállalata. A társaság, amely az új tulajdonosi struktúrában Rail Cargo Hungaria (RCH) néven folytatta tevékenységét, a jubileum alkalmából ünnepi partnertalálkozót rendezett a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Az eseményen az RCH menedzsmentjének meghívására részt vett Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója, aki üdvözlőbeszédében megköszönte a magyar közlekedéspolitika és a MÁV együttműködését és támogatását, egyúttal hangsúlyozta, hogy az osztrák állami vasút hosszú távon felelősséget vállal az RCH fejlődéséért.

Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria (RCH) Igazgatóságának elnöke, vezérigazgató ünnepi beszédében rámutatott, hogy az RCH továbbra is Magyarország stratégiai vállalataként, a hazai vállalatok partnereként dolgozik. Az új tulajdonos nagyléptékű beruházásokkal konszolidálta a vállalatot, amely így a fejlődésének új, dinamikus szakaszába lépett: felújította mintegy 8 ezer vasúti teherkocsiját, megteremtette Magyarország legmodernebb mozdonyflottáját, automatizálta az üzemeltetési és árukezelési folyamatait. A társaság az eredményeit a MÁV-val és a GYSEV-vel szoros együttműködésben tudta megvalósítani.