Záporoznak a szakmai díjak a Toyota haszonjárműveire

Záporoznak a szakmai díjak a Toyota haszonjárműveire

Két, egymástól független flottapiaci szavazáson a Toyota Professional három típusa ért el kategóriagyőzelmet Nagy-Britanniában. A Toyota Hilux és a Toyota Proace City a Fleet News, míg a Toyota Corolla Commercial a Van Fleet World kiadvány szerkesztőinek körében aratott általános tetszést.

Három, teljesen eltérő karakterű Toyota könnyű haszonjármű, két rangos szakfolyóirat és egy általános érvényű tanulság: a Toyota Professional gyártmányai kategóriától függetlenül meghatározó tényezőnek számítanak a flottapiacon.

A brit Fleet News Awards szavazásán a Toyota Hilux a terepképes könnyű haszonjárművek, a Toyota Proace City pedig a városi furgonok körében bizonyult a legjobbnak.

„Az átdolgozott Toyota Hilux révén a Toyota ismét uralja a piacot” – mondták a flottapiaci szakkiadvány szerkesztői. „Egyszerűen bombabiztos a modell: aszfalton és terepen egyaránt nincs párja, motorválasztéka lefedi a leggyakoribb igényeket, a garanciális háttér kiváló.” Az immár 48V-os hibridként is elérhető Hilux kvalitásairól sokat elmond, hogy a döntőben többek között saját márkatársával: a Toyota Land Cruiser Commercial modellel szemben is helytállt, pedig annak kifinomult összkerékhajtási rendszere verhetetlen terepalkalmasságot eredményez.

Ami a Toyota Proace Cityt illeti, a kiforrott alapkonstrukció mellett itt is a stabil támogatási struktúra volt a döntés másik oszlopa. „A Toyota ezen a téren egy lépéssel a műszakilag vele azonos Stellantis-rokonmodellek előtt jár: hosszabb garanciával, jobb gyártói szupporttal és hatékonyabb ügyfélszolgáltatásokkal viszi el a pálmát.” Ráadásul nem is először, hiszen a Proace City már tavaly is győzni tudott ebben a szegmensben. Az idei évre ráadásul átfogó megújuláson esett át a típus: a külső és belső esztétikai változtatások mellett jelentősen kibővített szolgáltatási csomag áll mostantól az ügyfelek rendelkezésére.

Habár a Fleet News megkérdőjelezhetetlenül az egyik leghitelesebb flottapiaci szaklap Európában, a legjobb városi áruszállító modell kérdésében vitába szállnának velük a nem kevésbé kompetens Van Fleet World magazin szerkesztői. Az ő véleményük szerint ugyanis a Toyota Corolla Commercial a legjobb választás ebben a kategóriában. A 2023-ban bevezetett, új modellváltozat a Toyota kiemelkedően takarékos, új generációs hibrid hajtásláncát a márkától megszokott megbízhatósággal, valamint akár 425 kg hasznos terhelhetőséggel (és 750 kg-os vontatási képességgel) társítja. Ráadásul, ahogy a Proace City a Fleet News szavazásán, a Toyota Corolla Commercial is sorban másodszor bizonyult a kínálat legjobbjának a díjátadón.