Egyedülálló elismerés

Egyedülálló elismerés

Az év tehergépjárműve díjat idén a DAF XD járműcsalád nyerte el. A díj történetében még nem volt olyan, hogy tehergépjármű-gyártó egymás után kétszer vívja ki ezt az elismerést a termékével.

A termékismertető rendezvényen Gavallér Péter, a DAF Hungary ügyvezető igazgatója elemezte a globális gazdasági helyzetet, azon belül is a haszonjárműpiac eddigi és várható alakulását. Ezt követően Kiss Attila kereskedelmi vezető ismertette az új típuscsaládot. Ugyanúgy, mint a tavaly bemutatott XF-XG-XG+ járművek esetében, itt is egy teljesen új tervezésről beszélhetünk, úgy, hogy a legkisebb országúti jármű, az XF fülkéjét 17 cm-rel alacsonyabbra helyezve született meg egy kompaktabb tehergépjármű-család. Most is három vezérelv: a biztonság, a hatékonyság és a járművezetői kényelem voltak a tervezés sarokpontjai.

Magyar siker

Az itthon mára már népszerűvé vált 5 tengelyen – biztos kézzel! gépkocsivezető ügyességi versenyt a DAF hosszú évek óta támogatja. A tavalyi verseny győztesét, Szabados Gábort delegálták a márka idei világversenyére, amit Luxemburgban a magyar gépkocsivezető nyert meg a közelmúltban. Képünkön a teljesítményért járó kupát Gavallér Péter adja át Szabados Gábornak.