Új járat Vietnamba

Új járat Vietnamba

A Lufthansa Cargo új célpontként vette fel Hanoit, Vietnam fővárosát a portfóliójába. A társaság az új járatot egy Boeing B777F típusú géppel üzemelteti. Jelenleg ez az egyetlen járat, amely összeköti a Hanoi repülőteret Frankfurttal.

Az első repülésre november 2-án került sor ezen a viszonylaton. Akkor a repülőgép a frankfurti repülőtéren szállt fel, majd egy indiai megállással másnap teljesítette a távot, és rendben leszállt Hanoiban. Az új vietnami útvonalon jelenleg hetente kétszer közlekedik cargo repülőgép. Négy járattal számolva Vietnam és Németország között összesen 250 tonnányi áru fordulhat meg hetente.

A Boeing B777F üzemeltetését az AeroLogic társaság végzi, amely a DHL Express és a Lufthansa Cargo tulajdonában van 2007 óta. Egy ilyen repülőgép összesen 103 tonna árut és 27 konténert tud szállítani, és legalább 9045 kilométeres hatótávval rendelkezik.

Gazdaságos és környezetkímélő

A típus az egyik legmodernebb és leggazdaságosabb szállítójárműnek számít, amely hozzájárul ahhoz, hogy a Lufthansa teljesíthesse a károsanyag-kibocsátási céljait. A Lufthansa Cargo ugyanis azt tűzte ki, hogy 2030-ra legalább megfelezi a nettó károsanyag-kibocsátását a 2019-es szinthez képest, 2050-re pedig karbonsemlegessé válik. Ennek részeként a vállalat nemcsak modern technológiákba fektet be, hanem törekszik arra is, hogy a járatait a lehető legkedvezőbb módon üzemeltesse.